Servië

Elk gastland heeft unieke programmavoorwaarden. Leer hierover meer op een infosessie.
Bij het invullen van het voorinschrijvingsformulier controleren we deze voorwaarden. Bekijk de algemene voorwaarden en programmaprijzen op onze pagina prijzen en voorwaarden.

De leeftijdscriteria kunnen we gedetailleerder nakijken. Soms kunnen uitzonderingen gemaakt worden, dus neem gerust contact op als je net buiten de criteria valt.

De exacte reisdata variëren en zijn afhankelijk van schoolperiodes en programma-organisatie en luchtvaartmaatschappijen. De maand hierboven geeft een eerste indicatie van de vertrekperiode.

Algemene voorwaarden

Benieuwd naar dit land van wereldtennisster Novak Dokovic? Het ligt in het zuidoosten van Europa en  heeft maar liefst 8 buurlanden! Met als hoofdstad Belgrado valt er altijd wel iets te beleven!

quick facts

Hoofdstad Belgrado
Taal Servisch
Oppervlakte 77.474 km²
Inwoners 6,7 miljoen
Munt Servische dinar
Nationale feestdag 15 februari

WHAT TO EXPECT?

cultuur

Serviërs staan bekend om hun gastvrijheid en openheid en het is voor de meeste mensen dan ook niet zo moeilijk om zich meteen welkom te voelen en snel te integreren in hun nieuwe leefomgeving. 

Servische jongeren zien elkaar vaak nog na de schooluren en gaan samen op café een theetje drinken en kletsen wat over het leven.
Serviers houden ook erg van het buitenleven en gaan regelmatig mountainbiken, kanovaren of skiën, afhankelijk van het seizoen.


Familie

In Servië leven families vaak dicht bij elkaar. Het komt nog regelmatig voor dat meerdere generaties in hetzelfde huis wonen. Er is een grote betrokkenheid bij elkaars leven en gezinsleden praten over alles met elkaar. Er wordt zoveel als mogelijk samen gegeten, zeker ‘s ochtends en ’s avonds.


culinair

In de Servische keuken ligt de nadruk op vleesgerechten en brood. Bijna bij alle maaltijden wordt brood geserveerd. Een van de traditionele specialiteiten zijn de "Cevapcici", een soort kleine worstjes gemaakt van rundsgehakt, die je gewoon uit de hand kan eten of dat gecombineerd wordt met groenten. Ook bestaan veel Servische maaltijden uit gerookt vlees, dat met allerlei andere dingen gecombineerd wordt.

school

Scholieren moeten voor de laatste vier jaren van hun middelbare school een verdiepende richting kiezen. Hierbij hebben ze de keuze tussen een technische, economische, geneeskundige, landbouwkundige of artistieke richting.

Als uitwisselingsstudent kom je terecht in een gymnasium waar een algemene vorming wordt aangeboden. In een gymnasium kun je kiezen voor een specialisatie in talen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen of wiskunde. Je hebt een vaste klas waar je alle vakken samen mee volgt. Hierdoor kan je je klasgenoten gemakkelijker leren kennen. Je kan bij een klastitularis terecht met concrete vragen of lessen of andere problemen.


speciale programma's

Wil je van een buitenlands avontuur proeven? Ben je gedreven om je vooral te focussen op je hobby en/of passie? Wil je je talent verder ontplooien? Wens je deze droom te delen met andere mensen buiten België? Dan is een speciaal schoolprogramma iets voor jou!

* Voor de speciale programma's kunnen andere voorwaarden en toelatingseisen gelden dan voor het standaard schoolprogramma. Zo kan er een motivatiebrief gevraagd worden, een portfolio of een bewijs van ervaring. Neem contact met ons op voor informatie over de specifieke programma's op outbound@yfu.be.

SPORT
Servië staat bekend om zijn uitstekende sportresultaten. YFU Servië helpt je bij het vinden van een geschikte sportclub en het juiste gastgezin. De prijs van de maandelijkse training varieert van sport tot sport, van club tot club, en is niet inbegrepen in de prijs van het YFU-programma.

Wil je meer weten?

Lees onze veel gestelde vragen via de link hieronder

FAQ's

ANDERE INTERESSANTE PROGRAMMA'S