Witse in de USA
Witse in de VS

Hey, ik ben Witse Swevers.

Ik studeerde vorig jaar af aan het Heilig Hart Instituut in Heverlee.

Ik ben momenteel in Michigan in de Verenigde Staten op een Exchange school year program. Ik ben vertrokken in de eerste week van september, dus ben hier nu voor bijna drie maanden en heb het enorm naar mijn zin. Ik heb hiervoor gekozen om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen, een kijkje te nemen in een andere cultuur, mijn Engels te verbeteren,… 
Beter gezegd om een onvergetelijke ervaring te hebben.

De mensen hier zijn over het algemeen vriendelijk, sociaal, gastvrij, open-minded en tonen ook veel interesse naar mij toe. Mijn gastvader is heel vriendelijk en helpt me waar nodig. We brengen veel tijd door buiten de schooluren maar ik krijg ook de vrijheid om “extracurricular activities” (naschoolse activiteiten) te doen. Daarmee bedoel ik dingen zoals sporten, birthday parties bijwonen, naar de football game van het school team gaan op vrijdagen, uit eten gaan met vrienden, …

Voor mij is het heel gek dat al mijn vrienden (16-18 jaar) nagenoeg allemaal met de auto rijden. Een vriend van mijn voetbal ploeg brengt me elke ochtend naar school en terug naar huis. Fietsen wordt hier zelden gedaan.

Het grootste verschil dat me in het begin is opgevallen is dat alles in Amerika groter is: huizen, grocery stores, scholen, aandacht en interesse voor sport, restaurants, … Amerika is zeker een aanrader als je houdt van fast food.

Ik heb al geweldige dingen mogen doen. Ik ben al naar Michigan college football wedstrijden gaan kijken (in het grootste football stadium in het land), naar college en NBA basketball wedstrijden geweest. Dus als je sportief bent of interesse hebt in verschillende sporten is Amerika de place to be. Bijna alles draait hier om sport.

Als herfst sport heb ik soccer (voetbal) gespeeld en eindigde het seizoen als “offensive player of the year”, maakte de meeste goals en gaf de meeste assists. Mijn ploegmaten waren heel blij om me bij het team te hebben. We hebben veel plezier gemaakt, zowel op als naast het veld.

Nu is het winterseizoen begonnen en ik heb ervoor gekozen om basketbal te spelen. Er zijn veel meer mogelijkheden dan voetbal en basket: zwemmen, football, lacrosse, baseball, competitie bowlen, ijshockey, golf, track (atletiek) en er is zelfs een snowboard en fishing team. Veel mogelijkheden dus!

Ik raad het sterk aan om op uitwisselingsjaar te gaan en je open te stellen om een nieuw stukje van de wereld, een nieuwe taal, nieuwe vrienden en om te groeien als persoon.

Het is een ervaring die je nooit zal vergeten.

Groetjes uit Pinckney, MI

Witse


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd. 
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR DE Verinigde Staten?