Elise in de USA

Ik ben Elise Boer en ben voor 9 maanden op uitwisseling geweest naar Indiana in de Verenigde Staten. Ik wilde eigenlijk altijd al iets bijzonders doen, ik wist alleen niet goed wat. Toen mijn buurmeisje op uitwisseling ging, was ik hier meteen erg geïnteresseerd in. Ik ben filmpjes beginnen kijken van mensen die op uitwisseling zijn gegaan. Ik kon het idee na een tijdje niet meer loslaten en heb ik besloten het te bespreken met mijn ouders. Mijn ouders waren hier eerst een beetje van geschrokken en vroegen of ik wel zeker wist dat ik dit wou doen, gelukkig waren ze na een gesprek hierover overgehaald en zijn we samen beginnen zoeken. Uiteindelijk kwamen we dan bij YFU terecht. Het is niet dat ik persé naar de VS wilde gaan, ik had overal wel naartoe willen gaan. Maar ik vind de Verenigde Staten echt heel gaaf omdat je het leven daar vaak in de films ziet en er ook veel popcultuur is dat ik graag wou zien.

Mijn favoriete vak op school was ceramics, dat is pottenbakken. Omdat ik al afgestudeerd was in Nederland mocht ik redelijk veel kunstvakken opnemen en ceramics was daar één van. Ik wist er zelf helemaal niks van maar heb tijdens de lessen veel geleerd. In de klas was er dan altijd zo’n gezellige sfeer en ik vond het ook heel ontspannend. Ik wil dit hier in Nederland zeker nog eens doen!

Verder heb ik veel verschillende dingen gedaan. Als eerste zat ik in het cheerleaderteam waar ik de flyer was, dat betekent dat ik de lucht in werd gegooid tijdens de stunts. Dit was echt gaaf maar ook heel spannend en eng. Ik had dan elke dag na schooltijd repetities en we cheerden voor het basketbalteam.

"Heel deze ervaring was echt vanuit het motto ‘go with the flow’!"

Heel deze ervaring was echt vanuit het motto ‘go with the flow’. Ik had geluk dat, omwille van Corona, de cheer tryouts (audities) via Zoom gebeurden. We kregen van tijdens een online meeting het dansje aangeleerd en kregen een aantal dagen om dit te oefenen. Ook moesten we iets laten zien van turnoefening, ik heb toen gewoon maar geïmproviseerd… ik denk dat ik een radslag of zoiets had gedaan toen (lacht)! Ik denk ook dat het feit dat ik verteld had dat ik een uitwisselingsstudent was mij heeft geholpen om in het team te komen, ik denk dat ze het wel gaaf vinden om een uitwisselingsstudent in het team te hebben!

Ik had al van in het begin een goede band met mijn gastgezin. Ik had een gastbroertje en nog een gastzus die even oud was als ik, waar ik heel goed mee overweg kon. Ik kon altijd goede gesprekken voeren met iedereen uit mijn gastgezin, dat mis ik nu heel erg. Net omdat dat ineens zo plots voorbij was.

Mijn gastgezin probeerde ook dingen met mij te gaan doen maar omwille van corona was dit moeilijk. Toen we dan gevaccineerd waren kon dit gelukkig veel meer, zo zijn we voor een aantal dagen naar Chicago en een weekje naar Tennessee gegaan. Ik denk dat ik wel alles uit mijn uitwisseling heb gehaald!


Je hebt natuurlijk altijd wel dingen dat je ook nog had willen doen maar als ik er nu aan terug denk was het echt een geweldig jaar! Ik had met mezelf afgesproken voordat ik op uitwisseling vertrok dat ik tegen veel ‘ja’ ging zeggen om er zo volop van te kunnen genieten, ik heb dit volgens mij ook echt gedaan dus ik ben tevreden!

Heb je nog een tip of goede raad voor andere studenten?

Ja, als eerste dat het OK is dat het een tijdje duurt voor je echte vriendschappen aangaat. Zoiets heeft echt tijd nodig, na een tijd bouw je dan ook wel de mooiste vriendschappen op. Ook moet je echt op veel ‘ja’ zeggen en proberen om elke dag tot het uiterste te gaan of gewoon iets leuks doen dat aansluit bij het Amerikaanse leven, ook al is dit maar iets heel klein zoals een milkshake gaan halen!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR DE USA?