Schrijf je nu in!

Heb je besloten om de stap te zetten? Wacht dan niet te lang om officieel in te schrijven; we hebben immers maar een aantal plaatsen per land en wij wensen je niet te moeten teleurstellen!

Vul via onderstaande button het voorinschrijvingsformulier in. Zodra we dit formulier en het inschrijvingsgeld ontvangen, reserveren we een plaatsje voor jou voor het programma en land naar jouw keuze. We contacteren je over jouw keuzes qua bestemmingen en mogelijkheden en dan is het aan jou om jouw programma en bestemming finaal te bevestigen.

voorinschrijvingsformulier

*Download het voorinschrijvingsformulier op je computer, dan is het direct in te vullen en mail het naar outbound@yfu.be

**Opent bovenstaande link niet? Vul dan hieronder jouw gegevens in of mail naar outbound@yfu.be en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Naam

Contact Informatie

In welk land (programma) ben je geïnteresseerd?*

In welk jaar zou je op uitwisseling willen?*

Hoe hebt u over YFU gehoord?*

Overige vragen of opmerkingen

Er ging iets mis. Gelieve je gegevens hierboven na te kijken.

Stappen na de inschrijving

1. Dossier

Zodra het programma en de bestemming gekozen zijn zal je van YFU een dossier per mail ontvangen want het volledige dossier wordt online ingevuld. 

2. Voorschot

We vragen je het ingevulde dossier na ongeveer 2 weken terug te bezorgen en daarbij het voorschot te betalen.

3. Interview

YFU zoekt interviewers voor een persoonlijk gesprek bij je thuis. Dit is bij voorkeur met jouw ouders en/of broers en/of zussen erbij. Voor sommige landen moet er ook een taaltest afgenomen worden, dit gebeurt op het YFU kantoor.

4. Gastgezin plaatsing

Van zodra het dossier volledig is en nagekeken werd, wordt het doorgespeeld aan het gastland en kan er daar gestart worden met het zoeken van een gastgezin en school.

5. Voorbereiding weekends

De voorbereidingen hier in Vlaanderen houden twee weekends in. Eén valt in de maand maart, het andere in april en deelname aan deze weekends is verplicht! Je wordt verwacht daar aanwezig te zijn en je wordt na het eerste weekend ook officieel aanvaard als deelnemer aan het programma. Op deze weekends ontvangen jij en je ouders ook heel wat informatie over praktische zaken zoals het visum, verzekering, kinderbijslag, de reis,…

6. Eerste contact met gastgezin

Van zodra je geplaatst bent krijg je onmiddellijk de gegevens van je gastgezin en kan je al contact opnemen.

7. VERTREK!

Gepakt en gezakt vertrek je dan eindelijk op jouw persoonlijk avontuur. In het land van bestemming heb je de steun van je YFU contactpersoon en het YFU kantoor ter plaatse. Ouders kunnen steeds bij YFU Vlaanderen terecht met vragen en/of opmerkingen.