Schrijf je nu in!

Heb je besloten om de stap te zetten? Wacht dan niet te lang om officieel in te schrijven; we hebben immers maar een aantal plaatsen per land en wij wensen je niet te moeten teleurstellen!

We hanteren inschrijvingsdeadlines voor de inschrijving zodat jouw administratieve dossier tijdig in orde is en je kan deelnemen aan de nodige voorbereidingen.Dit zijn onze inschrijvingsdeadlines:

- vertrek in de zomer (juni – september): INSCHRIJVEN VOOR 1 MAART*
*Enkele landen hebben een vroegere deadline, zoals bijvoorbeeld Australië, Korea, Japan, Finland.

- vertrek in de winter (januari – maart): INSCHRIJVEN VOOR 1 AUGUSTUS

Heb je de deadline gemist? Neem dan snel contact met ons op om te kijken naar de eventuele mogelijkheden.

Vul via onderstaande button het voorinschrijvingsformulier in. Zodra we dit formulier ontvangen gaan we de voorwaarden van het door jou gekozen programma na en informeren we je over de mogelijkheden. Indien je voldoet aan de voorwaarden, kan je je inschrijven voor het programma van jouw keuze. Toch vragen we je om een tweede of derde alternatieve programmakeuze aan te geven zodat alternatieve mogelijkheden bekeken kunnen worden mocht je niet in aanmerking komen voor jouw eerste keuze.

Vul een voorinschrijving in

*Download het voorinschrijvingsformulier op je computer, dan is het direct in te vullen en mail het naar outbound@yfu.be

**Opent bovenstaande link niet? Vul dan hieronder jouw gegevens in of mail naar outbound@yfu.be en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Wil je meer informatie over op uitwisseling gaan ?

Naam

Contact Informatie

Geboortedatum

In welk land (programma) ben je geïnteresseerd?*

In welk jaar zou je op uitwisseling willen?*

Hoe hebt u over YFU gehoord?*

Overige vragen of opmerkingen

Via onze nieuwsbrief communiceren we verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls. Wil jij altijd de eerste zijn om hier vanaf te weten?*

Er ging iets mis. Gelieve je gegevens hierboven na te kijken.

Stappen na de inschrijving

1. VOorinschrijving

Na ontvangst van het voorinschrijvingsformulier gaan we de voorwaarden van het (de) door jou gekozen programma('s) na en informeren we je over de mogelijkheden.
Als je voldoet aan de voorwaarden, kan je je inschrijven voor het YFU programma naar jouw keuze. Een bevestiging is dan voldoende om je dossier op te starten.
Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan moeten we jouw alternatieve keuzes bekijken. Geef daarom liefst ook een 2e of 3e keuze.

2. Dossier

Zodra het programma en de bestemming gekozen zijn zal jouw dossier opgestart worden. Dit betekent een toegang tot jouw online dossier, alsook een financiële overeenkomst en de verklaring van instemming.
Bij opstart van het dossier wordt een dossierkost van € 75 euro gevraagd op ons rekeningnummer BE56-1424-0241-0888.

3. Voorschot

We vragen je het ingevulde dossier na ongeveer 2 weken terug te bezorgen en daarbij het voorschot te betalen.

4. Interview

YFU zoekt interviewers voor een persoonlijk gesprek bij je thuis. Dit is bij voorkeur met jouw ouders en/of broers en/of zussen erbij. Voor sommige landen moet er ook een taaltest afgenomen worden, dit gebeurt op het YFU kantoor.

5. Voorbereidende weekends

De voorbereidingen hier in Vlaanderen houden twee weekends in. Eén valt in de maand maart, het andere in april en deelname aan deze weekends is verplicht! Je wordt verwacht daar aanwezig te zijn. Op deze weekends ontvangen jij en je ouders ook heel wat informatie over praktische zaken zoals het visum, verzekering, kinderbijslag, de reis,…
De officiële acceptatie op het programma volgt na de weekends in de vorm van een acceptatiebrief.

6. PLAATSING

Van zodra het dossier volledig is en nagekeken werd, wordt het doorgespeeld aan het gastland en kan er daar gestart worden met het zoeken van een gastgezin en school.

In deze fase is ook tijd voor aanvraag van een visum en andere praktische zaken.

7. Eerste contact met gastgezin

Van zodra je geplaatst bent krijg je onmiddellijk de gegevens van je gastgezin en kan je al contact opnemen.

8. VERTREK!

Gepakt en gezakt vertrek je dan eindelijk op jouw persoonlijk avontuur. In het land van bestemming heb je de steun van je YFU contactpersoon en het YFU kantoor ter plaatse. Ouders kunnen steeds bij YFU Vlaanderen terecht met vragen en/of opmerkingen.