Japan

Heb je een voorliefde voor sushi, omamori, purikura en uchiwa? Of ben je juist heel benieuwd naar wat dit allemaal inhoudt? Dan ben je aan het juiste adres!

Wist je dat...?

...18 seconden de maximale vertraging is die een trein zal maken?

...Japan hét land is van de high-tech toiletten die zelfs je billen kunnen schoonmaken?

...mensen er langer leven (meer dan 50 000 mensen zijn ouder dan 100 jaar)?

...het er beleefd is om je schoenen uit te doen als je een huis betreedt?

...dit land gemiddeld elk jaar 1.500 aardbevingen lijdt?

What to expect?

Cultuurverschillen

Een cultuurschok is in een land als Japan zeker mogelijk. Want zij doen de dingen toch even iets anders. De bevolking leeft er volgens vrij strakke normen en waarden en regels zijn er om nageleefd te worden. Wel heel belangrijk om te weten is dat de Japanner echter niet verwacht van een buitenlander dat hij/zij zich ook zo streng aan deze gedragsregels zal houden. Meestal zullen ze je zelfs heel fascinerend vinden. De westerse cultuur is hier bijzonder hip dus willen ze zeker indruk op je maken. Ondanks hun verlegenheid zijn ze de meest eerbiedige en behulpzame mensen, dus ze zullen er alles aandoen om jou zo goed mogelijk op te vangen. 


Gezin

Het gezin is heel belangrijk in Japan, omdat je deel uitmaakt van een groep. Het belangrijkste figuur in het gezin is de moeder, omdat zij instaat voor de zorg en opvoeding van haar kroost terwijl de vader zich meer bekommert om zijn carrière. De kinderen worden ook geacht om hun dankbaarheid te tonen en op hun beurt te zorgen voor de ouders op oudere leeftijd. Respect en dankbaarheid gaan hierbij gepaard met een plichtsgevoel.


         Japan flag emoji - free download


ARIGATO

In Japan kan je best lichamelijk contact vermijden. Een hand geven kan er nog mee door als buitenlander, maar kussen is ten strengste verboden! Je maakt best een buiging waarbij de laagste in status dieper buigt dan de andere. Verder is het woord “a-ri-ga-to” heel belangrijk in de Japanse samenleving. Hiermee uit je dankbaarheid. Een buiging kan ook gepaard gaan met een bedanking. Hoe dieper de buiging, hoe groter de dankbaarheid.

LUNCHBOX

Witte rijst is een basisonderdeel van vrijwel elke maaltijd. Andere typische ingrediënten zijn sojaproducten en zeevruchten die gegrild of rauw worden geserveerd. Maaltijden bevatten ideaal een contrast van smaken en texturen tussen de verschillende gerechten en omvatten vele kleine gerechten in plaats van één hoofdgerecht. De visuele presentatie van een maaltijd is alleszins zeer belangrijk. Zo zal je lunchpakket altijd een mini kunstwerkje zijn!


Onderwijs

Het Japanse schooljaar begint in april, daarom komen deelnemers voor een schooljaar steeds aan in maart.


Uitwisselingsstudenten zullen ook in het voorlaatste jaar geplaatst worden omdat bij de lessen in het laatste jaar voornamelijk de focus ligt op de toelatingsexamens van de colleges en universiteiten. 


Taal

Japans is geen makkelijke taal om te leren. Laat je hierdoor dus niet ontmoedigen als het in het begin wat stroever gaat en je je misschien wat verloren voelt.


Tip: Verschaf jezelf al een woordenboekje en leer voor vertrek alvast wat Japanse woorden en zinnen.


Programma's

aanbod

Schoolprogramma   10m

                                   4,5m


Vertrek

Winterschoolprogramma: eind maart

Zomerschoolprogramma: eind juliPrijs

€9450 (10m)

€7850 (5m)


Leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 2/04/03 - 1/04/05