Waarom op uitwisseling met YFU?

Waarom op uitwisseling?

In een maatschappij die steeds intercultureler wordt is het in onze ogen van onschatbare waarde om jongeren de kans te geven met een andere blik naar hun eigen en andere culturen te kijken. 

Jongeren die op uitwisseling gaan, stellen zich meer open voor andere mensen, hebben minder moeilijkheden om te communiceren en proberen zich niet te laten leiden door vooroordelen. Dit zijn competenties die uitstekend van pas komen in het leven!  

Kandidaten die terug komen van een uitwisseling blijken zelfstandiger, rijper en zelfs gemotiveerder om terug het schoolleven op te nemen, verder te studeren, te beginnen werken etc. Hun doelen of interesses in het leven worden duidelijker!

Je persoonlijkheid wordt verder ontwikkeld en je leert jezelf beter kennen. Problemen worden creatiever opgelost en uitdagingen ga je makkelijker aan. 

Vergeet tenslotte niet dat een buitenlandse ervaring goed op je cv staat! 

     

Related image

waarom met YFU?

Wij verschaffen je met veel plezier info, luisteren naar je zorgen en delen onze ervaringen als experten. Wij nemen onze tijd om jullie bij te staan. Geen vraag is teveel voor ons.

Een maximale voorbereiding zorgt voor een maximale inspanning bij de kandidaten! Je kan de impact van een uitwisseling nooit op voorhand helemaal inschatten. Wij wensen dat onze YFU-kandidaten zo goed mogelijk voorbereid worden op het avontuur van hun leven. Onze ervaringsdeskundigen staan hen met raad en daad bij gedurende het interview en de twee voorbereidingsweekends waar ze over zichzelf leren denken, over hun manier van handelen, hoe ze in het leven staan en waar ze tips en tricks verkrijgen over het uitwisselingsleven.

Stopt het bij de voorbereiding? Neen!
Bij je vertrek begeleiden we zowel de kandidaat als het gezin op de luchthaven. Afscheid nemen kan emotioneel zwaar zijn. Onze luchthavenbegeleider let op de tijd en kan ondersteuning bieden indien nodig.

Ook tijdens de uitwisseling bieden wij voldoende begeleiding en ondersteuning. Wij reiken onze hand uit in het geval je deze nodig hebt. Er wordt speciaal voor jou een counselor aangewezen die ter uwer beschikking staat. Voel je je niet goed in je vel, heb je vragen over je gastgezin, wil je praten over school? Contacteer deze persoon dan zeker! Is er een noodgeval? Ons noodnummer is 24u op 24u en 7 dagen op 7 bereikbaar! 

Terug thuis en YFU addicted?

Deel je ervaringen mee tijdens het Homecoming weekend, ga aan de slag als vrijwilliger en bereid zelf studenten voor op een uitwisseling, word counselor voor een buitenlande student in België ... Talloze activiteiten en kansen staan op jou te wachten. Grijp ze met beide handen en werk samen met ons mee aan een verdraagzame en mooie wereld!