Waarom op uitwisseling met YFU?

"It might be a cliché, but clichés exist for a reason. It has only been less than three months but I've already met myself in ways I could never have imagined."

Waarom op uitwisseling?

In een maatschappij die steeds intercultureler wordt is het in onze ogen van onschatbare waarde om jongeren de kans te geven met een andere blik naar hun eigen en andere culturen te kijken. 

Jongeren die op uitwisseling gaan, stellen zich meer open voor andere mensen, hebben minder moeilijkheden om te communiceren en proberen zich niet te laten leiden door vooroordelen. Dit zijn competenties die uitstekend van pas komen in het leven!  

Kandidaten die terug komen van een uitwisseling blijken zelfstandiger, rijper en zelfs gemotiveerder om terug het schoolleven op te nemen, verder te studeren, te beginnen werken etc. Hun doelen of interesses in het leven worden duidelijker!

Je persoonlijkheid wordt verder ontwikkeld en je leert jezelf beter kennen. Problemen worden creatiever opgelost en uitdagingen ga je makkelijker aan. 

Vergeet tenslotte niet dat een buitenlandse ervaring goed op je cv staat! 

     

Related image

waarom met YFU?

Wij verschaffen je met veel plezier info, luisteren naar je zorgen en delen onze ervaringen als experten. Wij nemen onze tijd om jullie bij te staan. Geen vraag is teveel voor ons.

Een maximale voorbereiding zorgt voor een maximale inspanning bij de kandidaten! Je kan de impact van een uitwisseling nooit op voorhand helemaal inschatten. Wij wensen dat onze YFU-kandidaten zo goed mogelijk voorbereid worden op het avontuur van hun leven. Onze ervaringsdeskundigen staan hen met raad en daad bij gedurende het interview en de twee voorbereidingsweekends waar ze over zichzelf leren denken, over hun manier van handelen, hoe ze in het leven staan en waar ze tips en tricks verkrijgen over het uitwisselingsleven.

Stopt het bij de voorbereiding? Neen!
Bij je vertrek begeleiden we zowel de kandidaat als het gezin op de luchthaven. Afscheid nemen kan emotioneel zwaar zijn. Onze luchthavenbegeleider let op de tijd en kan ondersteuning bieden indien nodig.

Ook tijdens de uitwisseling bieden wij voldoende begeleiding en ondersteuning. Wij reiken onze hand uit in het geval je deze nodig hebt. Er wordt speciaal voor jou een counselor aangewezen die ter uwer beschikking staat. Voel je je niet goed in je vel, heb je vragen over je gastgezin, wil je praten over school? Contacteer deze persoon dan zeker! Is er een noodgeval? Ons noodnummer is 24u op 24u en 7 dagen op 7 bereikbaar! 

Terug thuis en YFU addicted?

Deel je ervaringen mee tijdens het Homecoming weekend, ga aan de slag als vrijwilliger en bereid zelf studenten voor op een uitwisseling, word counselor voor een buitenlande student in België ... Talloze activiteiten en kansen staan op jou te wachten. Grijp ze met beide handen en werk samen met ons mee aan een verdraagzame en mooie wereld! 

Kom naar een infosessie

Ben jij jong en op zoek naar een uitdaging? Spreekt het onbekende jou aan? Lijkt een buitenlands avontuur écht iets voor jou?
Met YFU ben je alvast aan het juiste adres: met onze persoonlijke aanpak ondersteunen we zowel student als ouder voor, tijdens en na de uitwisseling.

Op onze infosessies kunnen jullie kennis komen maken met onze organisatie en werking. Dit komt zeker en vast aan bod:- wie zijn wij: YFU Vlaanderen en het YFU netwerk- onze programma's- wat is wel en niet inbegrepen- stap voor stap van inschrijving tot terugkomst- tijd voor vragen

De infosessies starten om 20.00 uur. De sessies gaan telkens online door. Na inschrijving krijgt je via e-mail de link toegestuurd.

Inschrijvingsdeadlines

Algemene deadline voor zomervertrek = vóór 1 maart

Voor enkele bestemmingen moet je typisch vroeger inschrijven omdat het programma vroeger start. Zoals bijvoorbeeld Australië, Finland, Japan, Korea, Thailand.

Hiervoor hanteren we een deadline vóór 25 januari. Contacteer ons als je hiervoor interesse hebt.

Algemene deadline voor wintervertrek = vóór 1 augustus

De vertrekmomenten en inschrijvingsdeadlines voor de winterprogramma's liggen verder uit elkaar. Contacteer ons dus zeker ook als je pas na deze datum informeert en we kunnen je zeggen of het nog mogelijk is om in te schrijven voor die bestemming en/of dat programma.