Verenigd Koninkrijk

Elk gastland heeft unieke programmavoorwaarden. Leer hierover meer op een infosessie.
Bij het invullen van het voorinschrijvingsformulier controleren we deze voorwaarden. Bekijk de algemene voorwaarden en programmaprijzen op onze pagina prijzen en voorwaarden.

Dit programma wordt aangeboden met een externe partnerorganisatie.

De leeftijdscriteria kunnen we gedetailleerder nakijken. Soms kunnen uitzonderingen gemaakt worden, dus neem gerust contact op als je net buiten de criteria valt.

De exacte reisdata variëren en zijn afhankelijk van schoolperiodes en programma-organisatie en luchtvaartmaatschappijen. De maand hierboven geeft een eerste indicatie van de vertrekperiode.

Algemene voorwaarden

LET OP! Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn samen met Canada de enige landen die gastgezinnen betalen voor het in huis nemen van een uitwisselingsstudent. Alle andere YFU-landen geven gastgezinnen geen vergoeding. Bovendien zit er een Brexit-fee inbegrepen in de prijs.

Hoofdstad Londen
Taal Engels
Oppervlakte 242.495 km²
Inwoners 64,7 miljoen
Munt Pond
Volkslied God Save the Queen

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn samen het Verenigd Koninkrijk. Naast de Engelsen wonen in Engeland ook veel mensen uit andere landen en voormalige koloniën. Engelsen staan bekend om hun beleefdheid en typische, droge humor.Schotland is minder dicht bevolkt dan Engeland en heeft een ruigere natuur. Het is bekend van kilts, doedelzakken, prachtige landschappen, ruige kusten en moderne steden. Britten en Schotten zijn gek op sport, met name voetbal, rugby, golf en cricket. William Shakespeare, de Engelse Pond, links rijden, High Tea en The Tube. Iets voor jou? 

Scroll dan zeker eens naar beneden!

what to expect?

CULTUUR
Het Verenigd Koninkrijk, ook wel “The British Isles” genoemd, bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Northern Ireland. Elk land heeft dus zijn eigen identiteit, cultuur en gebruiken. Wales en Schotland zijn zeer verschillend van Engeland en de mensen daar zijn gemakkelijk op hun teen getrapt als je hen Engelsen noemt. Forewarned is fore armed! Britten en Schotten zijn wel beide gek op sport, voornamelijk voetbal, rugby, golf en cricket. Britten zijn ook heel erg gesteld op hun privacy, omdat ze ingetogen en afstandelijk kunnen zijn. Het is belangrijk dat je hun grenzen inzake privacy respecteert. A stitch in time saves nine! Als je uitgenodigd wordt bij iemand thuis, is het belangrijk om altijd een kleinigheidje mee te nemen. Dit kan gaan van een doosje chocolade tot een fles wijn. Well begun, is half done!

GEZIN

Britten hebben vaak heel nauwe banden met hun familieleden, maar niet zozeer met hun buren. Gewoonlijk begint je dag om 7 uur ’s morgens en krijg je een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Het ontbijt varieert van gezin tot gezin. Een typisch Brits ontbijt bestaat uit bonen, spek, spiegeleieren, tomaten, champignons en worst. First come, first served!

TAAL

Buiten het Brits-Engels zijn er nog drie andere talen die men veel gebruikt in bepaalde delen van het VK: het Wels/Welsh in Wales, het Keltisch in Schotland en het Iers in Noordelijk Ierland. Er zijn weinig dialecten in het VK, maar er zijn vele verschillende regionale accenten. Soms zijn de verschillen zelfs zo sterk dat de Britten onder elkaar al moeite hebben om elkaar te begrijpen. Als student zal je verrast zijn door de verschillende accenten bij het reizen van regio naar regio.

ONDERWIJS
Studenten in het schoolprogramma worden doorgaans geplaatst in een Sixth Form School. Dit is een type middelbare school dat de leerlingen voorbereid op universitaire studies. Het niveau valt niet te onderschatten. Sixth Form bestaat uit twee schooljaren met examens op het einde van elk jaar. De leerlingen selecteren, afhankelijk van de mogelijkheden, 3 tot 4 onderwerpen naar keuze en zullen ook meer algemene vakken volgen. Ze moeten goede resultaten kunnen aantonen en laten zien dat ze een hoge verantwoordelijkheid hebben tegenover schoolwerk en schoolactiviteiten. Om in een staatsschool ingeschreven te kunnen worden moet je goede resultaten hebben voor Engels en wiskunde. Uitwisselingsstudenten worden in een staatsschool geplaatst in de nabijheid van hun gastgezin. Je volgt school zoals de lokale studenten en wordt verwacht om aanvaardbare resultaten te behalen en een passend gedrag te vertonen. Practice makes perfect!

Wil je meer weten?

Lees onze veel gestelde vragen via de link hieronder

FAQ's