Verenigd Koninkrijk

William Shakespeare, de Engelse Pond, links rijden, High Tea en The Tube. Iets voor jou? 

Scroll dan zeker eens naar beneden!

What to expect?

Cultuur

Het Verenigd Koninkrijk, ook wel “The British Isles” genoemd, bestaat uit: Engeland, Schotland, Wales en Northern Ireland.
Elk land heeft dus zijn eigen identiteit, cultuur en gebruiken. Wales en Schotland zijn zeer verschillend van Engeland en de
mensen daar zijn gemakkelijk op hun teen getrapt als je hen Engelsen noemt. Forewarned is fore armed!


Britten en Schotten zijn wel beide gek op sport, voornamelijk voetbal, rugby, golf en cricket. Britten zijn ook heel erg gesteld op hun privacy, omdat ze ingetogen en afstandelijk kunnen zijn. Het is belangrijk dat je hun grenzen inzake privacy respecteert. A stitch in time saves nine! 


Als je uitgenodigd wordt bij iemand thuis, is het belangrijk om altijd een kleinigheidje mee te nemen. Dit kan gaan van een doosje chocolade tot een fles wijn. Well begun, is half done!

   

GEZIN
Britten hebben vaak heel  nauwe banden met hun familieleden, maar niet zozeer met hun buren. Gewoonlijk begint je dag om 7 uur ’s morgens en krijg je een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Het ontbijt varieert van gezin tot gezin. Een typisch Brits ontbijt bestaat uit bonen, spek, spiegeleieren, tomaten, champignons en worst. First come, first served! 


Gerelateerde afbeelding


Taal

Buiten het Brits-Engels zijn er nog drie andere talen die men veel gebruikt in bepaalde delen van het VK: het Wels/Welsh in Wales, het Keltisch in Schotland en het Iers in Noordelijk Ierland.
Er zijn weinig dialecten in het VK, maar er zijn vele verschillende regionale accenten. Soms zijn de verschillen zelfs zo sterk dat de Britten onder elkaar al moeite hebben om elkaar te begrijpen. 

Als student zal je verrast zijn door de verschillende accenten bij het reizen van regio naar regio. 


          The United Kingdom flag emoji - free download


ONDERWIJS

Studenten op het schoolprogramma worden
doorgaans geplaatst in een Sixth Form School.
Dit is een type middelbare school dat de leerlingen voorbereid op universitaire studies. Het niveau valt niet te onderschatten. Sixth Form bestaat uit twee schooljaren met examens op het einde van elk jaar. De leerlingen selecteren, afhankelijk van de mogelijkheden, 3 tot 4 onderwerpen naar keuze en zullen ook meer algemene vakken volgen. Ze moeten goede resultaten kunnen aantonen en laten zien dat ze een hoge verantwoordelijkheid hebben tegenover schoolwerk en schoolactiviteiten. Om in een staatsschool ingeschreven te kunnen worden moet je goede resultaten hebben voor Engels en wiskunde. Uitwisselingsstudenten worden in een staatsschool geplaatst in de nabijheid van hun gastgezin. Je volgt school zoals de lokale studenten en wordt verwacht om aanvaardbare resultaten te behalen en een passend gedrag te vertonen. Practice makes perfect!


Programma's

aanbod

Schoolprogramma 10m

                                     5m

                                    4m


Vertrek

Zomerschoolprogramma: eind augustus


prijs

€10 050 (10m)

€9250 (5m)

€9150 (4m)


leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 2/9/01 - 31/8/06