Schoolprogramma's

Beleef de lokale cultuur op de schoolbanken én in je gastgezin!

Wil je een nieuw avontuur aangaan buiten je vertrouwde omgeving? Lijkt het iets voor jou om les te volgen in een vreemde taal op een buitenlandse secundaire school? Trekt het leven bij een gastgezin jou aan en wil jij een tweede familie erbij? Dan is het schoolprogramma ideaal voor jou!

Wat is de basis?

Gastgezin

Je woont bij een gastgezin in huis dat jou ziet als volwaardig gezinslid. Je zal je dus moeten aanpassen aan de andere gewoontes en hobby's van de familie, maar ook aan de regels en afspraken. Je zal ook nieuwe, typische feestdagen, tradities en gebruiken leren kennen. Na een jaar heb je er voor de rest van je leven een nieuwe thuis bij!

School

Elke dag naar school gaan maakt deel uit van het dagelijks leven van heel veel jongeren. Toch ziet school er in elk land heel erg anders uit. Juist daarom is het de ideale manier om kennis te maken met een nieuwe cultuur: het is iets wat je kent, maar toch ook iets nieuw.

Vrienden

Je maakt nieuwe vrienden (internationale en lokale) via school, je sportclub of hobbyvereniging. In je vrije tijd kan je samen met hen leuke activiteiten ondernemen!

taal

Je leert in het dagelijkse leven een (nieuwe) taal vloeiend spreken. De positieve impact van goede taalbeheersing is bijzonder groot. Zo integreer je sneller in je nieuwe leefomgeving en maak je nieuwe vrienden!

Wat zijn de mogelijkheden qua duur?

Wanneer kan ik vertrekken?

Wat zijn de leeftijdsvoorwaarden?

Wanneer moet ik mij inschrijven?

VERLEG JE GRENZEN EN ONTDEK NIEUWE OORDEN