Gewone schoolprogramma's

Beleef de lokale cultuur op de schoolbanken én in je gastgezin!

Wil je een nieuw avontuur aangaan buiten je vertrouwde omgeving? Lijkt het iets voor jou om les te volgen in een vreemde taal op een buitenlandse secundaire school? Trekt het leven bij een gastgezin jou aan en wil jij een tweede familie erbij?

Dan is het schoolprogramma ideaal voor jou!  

Programma beschrijving

Wat zijn de mogelijkheden qua duur?

trimester

semester

jaar


Niet alle scholen bieden een semester-, jaar- of semesterprogramma aan; dit hangt af van land tot land. Bekijk in de brochure onderaan de pagina de mogelijkheden per bestemming.


WANNEER KAN IK VERTREKKEN?

De vertrek- en terugkeerdata zijn tevens afhankelijk van bestemming tot bestemming. In de brochure onderaan deze pagina kan je de specifieke data terugvinden voor jouw land van keuze. 
We maken een onderscheid tussen zomer- en wintervertrek. Houd hier rekening mee als je de informatie opzoekt want niet ieder land biedt beide opties aan. In sommige gevallen kan je vragen om later te vertrekken dan de vooropgestelde data. Dit kan bijvoorbeeld als het programma interfereert met het schooljaar in België. Dit wordt echter in de meeste gevallen afgeraden aangezien de oriëntatiedagen (voorbereiding) ter plaatse erg van belang zijn bij aankomst. Bij een "late arrival' zou je belangrijke informatie en de start met andere internationale studenten missen. 


Wat zijn de leeftijdsvoorwaarden?

Ieder land hanteert zijn eigen leeftijdscriteria en het ene land is hier strikter in dan het andere. Voldoe je niet aan de voorwaarden? Wij kunnen om een uitzondering vragen maar dit is niet altijd mogelijk.


Wat betreft reeds afgestudeerd zijn voor vertrek kunnen er geen beloftes gemaakt worden. Jouw deelname moet steeds op voorhand aangevraagd worden. Een aantal landen aanvaarden in geen geval afgestudeerde studenten (zie brochure). 


wanneer moet ik mij inschrijven?

Als je in de zomer wil vertrekken moet je je inschrijven voor 1 maart. Vertrek je in de winter, dan dien je je in te schrijven voor 1 augustus.