Schoolprogramma's

Beleef de lokale cultuur op de schoolbanken én in je gastgezin!

Wil je een nieuw avontuur aangaan buiten je vertrouwde omgeving? Lijkt het iets voor jou om les te volgen in een vreemde taal op een buitenlandse secundaire school? Trekt het leven bij een gastgezin jou aan en wil jij een tweede familie erbij? Dan is het schoolprogramma ideaal voor jou!

Wat is de basis?

Gastgezin

Je woont bij een gastgezin in huis dat jou ziet als een volwaardig gezinslid. Je maakt deel uit van de familie en zal je moet aanpassen aan nieuwe gewoontes en hobby's, maar ook aan andere regels en afspraken.

Taal

Je leert in het dagelijkse leven een (nieuwe) taal vloeiend spreken. De positieve impact van goede taalbeheersing is bijzonder groot. Zo integreer je sneller in je nieuwe leefomgeving en maak je nieuwe vrienden!

Vrienden

Je maakt nieuwe vrienden (internationale en lokale) via school, je sportclub of hobbyvereniging. In je vrije tijd kan je samen met hen leuke activiteiten ondernemen!

cultuur

Je zal een andere cultuur leren kennen. Denk aan typische feestdagen die je zal meemaken, tradities en gebruiken. Na een jaar heb je er de rest van je leven een nieuwe thuis bij!

Wat zijn de mogelijkheden qua duur?

Wanneer kan ik vertrekken?

Wat zijn de leeftijdsvoorwaarden?

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Populaire programma's