Korte programma's

Cultuurbad

Proef het MAXIMUM van de lokale cultuur in een MINIMUM van tijd!

Heb je altijd al gedroomd om op avontuur te trekken naar het buitenland? Wil je je kortstondig onderdompelen in een gezinsleven in een ander land? Lijkt het ideale moment voor jou om dit in de zomervakantie te doen? Dan is een cultuurbad iets voor jou!

Programma beschrijving

Er kunnen culturele uitstappen, typische lokale activiteiten en taallessen aangeboden worden en in sommige landen zal je zelfs les kunnen volgen in een secundaire school. Maar hierbovenop is het de bedoeling dat je van het dagdagelijkse leven proeft en ook een deel zelfstandig zal instaan voor je eigen planning. Uiteraard kunnen de mensen ter plaatse je hierbij helpen (je gastgezin, counselor en lokale vrijwilligers bijvoorbeeld). 

Wat alle programma's gemeenschappelijk hebben, is dat je tijdens een cultuurbad aka zomerprogramma in een gastgezin zal verblijven. Voor de rest wat betreft duur en activiteiten bestaan er talloze verschillen. Het is alleszins niet zo dat je een maand lang elke dag voorgekauwde activiteiten krijgt voorgeschoteld en dus 24/7 geëntertaind wordt. 

Wat zijn de mogelijkheden qua duur?

Wanneer kan ik vertrekken?

Wat zijn de leeftijdsvoorwaarden?

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Taalbad

Haal in een MINIMUM van tijd het MAXIMUM uit een taalonderdompeling

Denk je dat je een talenknobbel hebt of wil je er juist een verwerven? Wil je het leren van een taal koppelen aan het verdiepen in een andere levenswijze? Wens je kort taalkennis te vergaren? Dan is een taalbad iets voor jou!

FRANS IN FRANKRIJK

Verschillende pakketten zijn mogelijk: 'total immersion' (verblijf in gastgezin in Parijs of Nantes) of 'home tuition' (verblijf in gastgezin + taallessen thuis in Nantes, Saint-Malo of Cahors). Onze externe partnerorganisatie is een professioneel instituut die taaluitwisselingen aanbiedt en dit met verve doet. Je kan het hele jaar door vertrekken. 


Je kan dit programma vanaf 1 tot en met 4 weken volgen.

Vanaf 14 jaar (jonger = op aanvraag)


ENGELS IN MALTA

Met deze externe partnerorganisatie is flexibiteit troef. Naast de voornaamste pakketten, kijken ze graag samen met jou naar wat mogelijk is naargelang jouw interesses. Kies tussen een taalvakantie met leeftijdsgenoten of individuele taallessen of verkrijg een combinatie. Je verblijft in een gastgezin. Je kan het hele jaar door vertrekken. 


Dit programma is mogelijk vanaf 1 week, tot en met 4 weken. 

Vanaf 13 jaar


Spaans in Spanje

In verschillende steden en regio's (voorbeeld Valencia en Madrid: eigen keuze!) kan je je verdiepen in de Spaanse taal dankzij de expertise van een externe partnerorganisatie. Je verkrijgt er de mogelijkheid om individuele les of groepsles te kiezen. Je zal er in een gastgezin verblijven. Je kan het hele jaar door vertrekken. 


Dit is mogelijk vanaf 1 week tot en met 2 maanden.

Vanaf 14 jaar


spaans in Argentinië

Net zoals in Spanje zal je ook tijdens dit programma in een gastgezin verblijven. Jij krijgt de uitverkoren kans om niet alleen professionele taalles te verkrijgen op een deskundige taalschool, maar om ook de cultuur op te snuiven op een gewone secundaire school. Dit valt in de zomervakantie.


Dit YFU-programma duurt 2 maanden. 

Vanaf 15 jaar


Voor Argentinië geldt de gebruikelijke inschrijvingsdeadline: 1 maart. Voor Malta en Frankrijk programma's moet je 2 maanden op voorhand inschrijven. Wil je naar Spanje? Schrijf je dan minstens 3 maanden op voorhand in!