Sally in Japan

Mijn naam is Sally en ik woon ondertussen al 7 maanden in Japan dankzij mijn uitwisseling met YFU. Tot nu toe heb ik al een onvergetelijke tijd achter de rug!

Dankzij mijn geweldig gastgezin en superleuke school leer ik de prachtige Japanse cultuur kennen en heb ik de kans om het echt van dichtbij te kunnen ervaren.

Zo heb ik al verschillende dingen kunnen doen zoals een tempel bezoeken in kimono, mijn eigen Soba-noedels maken, een eeuwenoud kasteel bezoeken, door een groene theeplantage wandelen, een Boeddhistische ceremonie bijwonen en zoveel meer!

"Het leven hier is een zeer grote aanpassing en dat kan sommige mensen misschien afschrikken, maar zolang je goed geïnformeerd bent en goed nadenkt over je keuze is een Japanse uitwisseling echt geweldig!"

Daarnaast leer ik ook andere aspecten van het Japanse leven kennen zoals karaoke, Japanse barbeque, Tokyo Disneyland, school festival, ... samen met mijn toffe vrienden en klasgenootjes.

Japan is natuurlijk een minder voor de hand liggende bestemming als het op een uitwisseling aankomt, en ik wist heel goed dat dit een grote uitdaging ging zijn. Het leven hier is een zeer grote aanpassing en dat kan sommige mensen misschien afschrikken, maar zolang je goed geïnformeerd bent en goed nadenkt over je keuze is een Japanse uitwisseling echt geweldig!

Er zijn zeker een paar dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld de taal. Japans is moeilijk! In het begin is het een beetje overweldigend, dus ik raad zeker aan om zo veel mogelijk op voorhand te studeren.

Ik studeer hier ook nog elke dag, anders kan ik niet zo goed communiceren met mijn vrienden, familie en iedereen rondom mij in het algemeen. Dus, naast alle super-kei-coole dingen die ik hier doe, ga ik elke dag naar school, waar de leerkrachten mij vrij Japans laten studeren.

Voor mij is dit jaar echt hét bewijs geweest van het gezegde: "hard work pays off!". Dankzij die vele uren studeren kan ik nu vlot Japans praten met mijn vrienden en familie! Daarom wil ik iedereen die naar Japan komt ook aanmoedigen om hard te werken, niet alleen omdat het super belonend is, maar ook omdat je zo een belangrijk onderdeel van de Japanse mentaliteit leert kennen: in Japan geloven ze niet in opgevers!

Maar dankzij YFU kan ik soms even van een pauze van al dat Japans genieten met mijn andere uitwisselings­vrienden! Voor ik aan mijn avontuur begon, kreeg ik een oriëntatie met alle buitenlandse YFU ­uitwisselingsstudenten die samen met mij aan het jaar begonnen. Dat was voor mij echt een geweldige start! Nu heb ik vrienden van over heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het helpt echt om soms eens te praten over je ervaringen met iemand die hetzelfde meemaakt tijdens die onvermijdbare minder leuke momenten. Dat zijn ongetwijfeld vriendschappen voor het leven!

Nu ik in dit prachtige land nog maar twee maanden over heb, kijk ik met gemengde gevoelens naar de vertrekdatum op mijn kalender. Ik wil natuurlijk mijn vrienden en familie thuis heel graag terugzien, maar ondertussen is Japan ook mijn thuis geworden, en ik weet niet zo goed hoe ik daar afscheid van kan nemen. Daarom ga ik ten volste genieten van de tijd die ik nog heb!

Kort samengevat: Mijn uitwisseling in Japan is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb, maar verliep, zoals verwacht, niet zonder moeilijkheden!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR Japan?