Chili

Hou je van de natuur met grote meren en rivieren waar je kan kajakken, raften, zwemmen tussen de vissen of gewoon lekker relaxen? Hou je van lange wandelingen of trektochten tussen de wouden? Dan ben je aan het juiste adres!

Wist je dat...?

...er pinguïns zijn?

...ze over het grootste zwembad-met een lengte van maar liefst 1013 meter-ter wereld beschikken? 

...de helft van de bevolking er Europese wortels heeft? 

...Chili één van de landen is met de meeste vulkanen?

...je er één van de meest mysterieuze beelden ter wereld kan aanschouwen op het Paaseiland?

What to expect?

Cultuur

Buiten de prachtige, mooie landschappen en bezienswaardigheden zijn Chilenen ook heel erg warme, lieve en vriendelijke mensen. Ze zijn super gastvrij en zullen iedereen meteen begroeten met een zoen.

Ze houden ook wel eens van een feestje. In september vieren ze ‘18 de Septiembre’, hun dag van onafhankelijkheid. Het feest duurt 3 dagen tot een week. Hier eten mensen typisch Chileense gerechten, houden ze grote barbecues en drinken ze veel ‘Terremoto’; een typisch Chileense drank.


Gezin

De familieband is heel erg sterk in Chili. Het is dus belangrijk dat je vrije tijd maakt om te spenderen met je gastgezin. Er zijn families waar beide ouders werken, maar er zijn er ook waar enkel de man gaat werken. De verhouding tussen man en vrouw is erg traditioneel: de man zorgt voor het brood op de plank en de vrouw leidt het huishouden. De kinderen blijven meestal bij hun ouders wonen tot ze gaan trouwen. 


  

 

        Chile flag icon - free download

Empanadas

Chili heeft zoveel lekkere, typische gerechten. ‘Empanadas’ is een van de bekendste en heb je zeker en vast al van gehoord. Het zijn een soort van gebakjes gevuld met vlees, ui, olijven, kaas of zeevruchten. Een van de andere nationale gerechten is ‘porotos granados’. Deze soep gemaakt van bonen maakt deel uit van het dagelijkse eten van vele Chileense families. Chilenen eten ook heel veel vis.

School

De middelbare school telt 4 jaar (14 – 18). De dagindeling en samenstelling van je klas verschilt van school tot school. Schooluniformen waren vroeger verplicht, maar tegenwoordig zie je ze steeds minder. Al deze factoren zullen dus afhangen van waar jouw gastgezin woont.


De meeste uitwisselingsstudenten komen in een private school terecht en volgen waarschijnlijk  les  in het 4de of 5de middelbaar (10de of 11de jaar).


Taal

De hoofdtaal in Chili is Spaans. Het Spaans dat in Chili wordt gesproken, wijkt wel een beetje af van het Spaans dat je kent uit Spanje. Chilenen praten snel en slikken veel woorden in, waardoor het af en toe moeilijk is om ze te verstaan. Ook gebruiken ze veel woorden die alleen in Chili voorkomen en andere Spaanssprekenden niet kennen.


Benieuwd naar hoe het er aan toe gaat op een "arrival orientation"? Bekijk dan zeker onderstaande video!