India

India is, na China, het land met het grootste bevolkingscijfer ter wereld. Het is een land van harde tegenstellingen tussen arm en rijk en tussen ouderwets en modern.

Wist je dat...?

...India het tweede grootst Engelssprekende land is ter wereld?

...dit land maar over liefst 6 seizoenen beschikt (lente, zomer, moesson, herfst, winter en dauw)?

...hier het grootste aantal vegetariërs in de wereld zijn?

...het bordspel "snakes and ladders" hier werd uitgevonden?

...yoga hier ontstaan is en al meer dan 5000 jaar bestaat?

What to expect?

Namaste

Het land is ook bekend om zijn kleurrijke feesten, grote filmindustrie, kruiden en het Hindoeïsme. Neem nu Holi: het kleurenfestival dat wordt gehouden tijdens de lente waar men het einde viert van al het naars en het begin van al het moois. Wat bijzonder is aan dit feest is dat je elkaar mag bekladden met poeder in verschillende kleuren en niemand die je nog maar iets kwalijk zal nemen!


Begroeten doe je door je handpalmen tegen elkaar te drukken en een korte buiging te maken met je hoofd en vervolgens ‘namaste’ te zeggen. Wat vrij eigenaardig is aan deze manier van begroeten, is dat je niet de persoon zelf begroet, maar de ziel. Het speelt zich dus af op een vrij spiritueel niveau.


GEZIN

Indiërs zijn heel erg familiegericht. Je gastgezin zal zeer enthousiast zijn met jou als nieuw familielid. Vergeet niet dat je gastgezin hun huis openstelt aan jou. Het is dus niet moeilijk om waardering te uiten voor de zorg die zij verlenen. Het beste advies dat we je kunnen geven, is dat je goed moet communiceren met je familie om misverstanden te voorkomen en dat je deelneemt aan hun dagelijkse activiteiten.


        India flag image - free download


TAAL
Hindi wordt gezien als de primaire officiële taal, maar volgens de grondwet zijn er welgeteld vijftien officiële talen en in werkelijkheid zijn er wél honderden verschillende! Maar niet gevreesd hoor! Vele Indiërs spreken daarnaast Engels. Dat is ook de officiële taal die ze spreken in het parlement. Iedere Indiër die hogerop wilt, moet Engels leren spreken. Je kan dus over het algemeen goed terecht met de Engelse taal.

CULINAIR
De koe is een heilig dier volgens de hindoeïstische godsdienst. Dus rundvlees zal je niet gemakkelijk op het menu zien staan. Een groot deel van de hindoes zijn ook vegetariër en veel Indiase gerechten zijn dan ook vegetarisch. Van zoet naar zuur, van bitter naar zout, de Indiase keuken kent een grote verscheidenheid. Wat je zeker moet weten, is dat je nooit met je linkerhand mag eten, want die wordt als onrein beschouwd. Altijd je rechterhand gebruiken hiervoor!

ONDERWIJS

Uitwisselingsstudenten worden geplaatst in privéscholen in het 9e tot 11e jaar en studeren doorgaans humane wetenschappen of handel. Afgestudeerde studenten kunnen uitzonderlijk aanvaard worden, maar moeten weten dat ze nooit in het laatste jaar geplaatst zullen worden. 

India beschikt over een competitieve cultuur, vooral als het aankomt op school en werk. Alle deelnemers moeten daarom goede tot uitstekende schoolpunten kunnen aantonen en gemotiveerd zijn om hard te werken voor school.


VRIJWILLIGERSWERK

Het schooljaar in India loopt ten einde in maart. Daarom krijg je als student de kans om deel te nemen aan een extra socio-cultureel programma. Dit is een soort vrijwilligerswerk waarbij YFU India haar best doet om een project naar de voorkeur van de student te vinden. Uiteraard zal het grotendeels afhankelijk zijn van de mogelijkheden in de buurt van het gastgezin van de deelnemer. 


Programma's

aanbod

Schoolprogramma 10m

                                    8m

Cultuurbad (educatief) 1m


Vertrek

Zomerschoolprogramma: midden juli

Cultuurbad: midden juliPrijs

€7650 (10m)

€7650 (8m)

€4500 (1m)


Leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 1/8/02 - 30/6/05

Cultuurbad: 1/8/02 - 30/6/05