India

QUICK FACTS

Hoofdstad New Delhi
Taal Hindi
Oppervlakte 3.287.263 km²
Inwoners 1,3 miljard
Munt Indiase Roepie

Nationale feestdag

26 januari (dag van de republiek)

India is, na China, het land met het grootste bevolkingscijfer ter wereld. Het is een land van harde tegenstellingen tussen arm en rijk en tussen ouderwets en modern. Van het Himalaya gebergte in het noorden tot woestijnen en tropische wouden in het zuiden. En daaromheen witte palmstranden! India heeft veel diverse religieuze groepen, waardoor tradities en levensstijlen ook heel verschillend zijn, met aan de ene kant olifanten, tempels en vissers met traditionele boten en aan de andere kant computerchips en fabrieken.

Wist je dat...?

...India het tweede grootst Engelssprekende land is ter wereld?

...dit land maar over liefst 6 seizoenen beschikt (lente, zomer, moesson, herfst, winter en dauw)?

...in India het grootste aantal vegetariërs in de wereld woont?

...het bordspel "snakes and ladders" hier werd uitgevonden?

...yoga hier ontstaan is en al meer dan 5000 jaar bestaat?

What to expect?

Leer meer over YFU India

CULTUUR & GEZIN
Begroeten doe je door je handpalmen tegen elkaar te drukken en een korte buiging te maken met je hoofd en vervolgens ‘namaste’ te zeggen. Wat vrij eigenaardig is aan deze manier van begroeten, is dat je niet de persoon zelf begroet, maar de ziel. Het speelt zich dus af op een vrij spiritueel niveau.

Indiërs zijn heel erg familiegericht: opa, oma, ooms en tantes wonen vaak met hun families allemaal onder één dak. Je gastgezin zal zeer enthousiast zijn met jou als nieuw familielid. Vergeet niet dat je gastgezin hun huis openstelt aan jou. Het is dus belangrijk om waardering te uiten voor de zorg die zij verlenen. Het beste advies dat we je kunnen geven is dat je goed moet communiceren met je familie om misverstanden te voorkomen en dat je deelneemt aan hun dagelijkse activiteiten.

Taal

Door de culturele diversiteit in India vind je er meer dan 200 verschillende talen, zoals Punjabi, Urdu, Gurjati en Kannada. Hindi wordt gezien als de primaire officiële taal van de overheid, verder worden slechts 22 tale officieel erkend door de grondwet. Maar niet gevreesd hoor! Vele Indiërs spreken daarnaast Engels. Dat is samen met Hindi ook de officiële taal die gesproken wordt in het parlement. Iedere Indiër die hogerop wilt, moet Engels leren spreken. Je kan dus over het algemeen goed terecht met de Engelse taal maar het hangt er vanaf in welk gebied jouw gastgezin woont!

SporT en hobby's

Wil je snel vrienden maken in India? Kijk dan Bollywood films en ga cricket proberen te spelen! Bollywood is de grootste producent van films in de wereld en deze films kijken is een grote hobby voor veel Indiërs. Spreek dus met je vrienden thuis af of ga met ze naar de cinema. Daarnaast is er vast een vereniging in de buurt waar je cricket kan leren. Het is een belangrijke en grote sport in India. Het nationale team speelt wereldwijd op hoog niveau! Als ze een wedstrijd spelen zit iedereen bij de radio of tv om de wedstrijd te volgen. Cricket is trouwens wel een trage sport: een wedstrijd kan makkelijk vijf dagen duren.

ONDERWIJS & VRIENDEN
Uitwisselingsstudenten worden geplaatst in privéscholen in het negende tot elfde jaar en studeren doorgaans humane wetenschappen of handel. Afgestudeerde studenten kunnen uitzonderlijk aanvaard worden, maar moeten weten dat ze nooit in het laatste jaar geplaatst zullen worden.

Mensen in India kunnen heel competitief zijn, vooral als het aankomt op school en werk. Alle deelnemers moeten daarom goede tot uitstekende schoolpunten kunnen aantonen en gemotiveerd zijn om hard te werken voor school. Ook is het verplicht om een schooluniform te dragen. Soms moet je dit kopen en soms is het voldoende als je rok, broek of blouse een bepaalde kleur heeft. Je krijgt hier les in de regionale taal en volgt vakken als Engels, wiskunde, economie en geschiedenis, maar je kan ook nieuwe vakken proberen zoals tv & media design!

Wil je meer weten?

Lees onze veel gestelde vragen via de link hieronder

FAQ's

ANDERE PROGRAMMA'S