Pearl in de USA

In 2018 vertrok Pearl voor een jaar naar de VS. Na een paar maanden was het al duidelijk dat ze een geweldig jaar voor de boeg had!

Mijn gastgezin is het beste gezin en ik heb ze enorm graag. Mijn gastzus is één van mijn beste vriendinnen, we doen bijna alles samen! Ik woon in een klein dorpje, Yale, waar iedereen elkaar kent en iedereen een trotse supporter is van de Yale Bulldogs.

Elke uitwisseling heeft zijn ups and downs; het gezin waar ik nu bij woon, is niet mijn oorspronkelijk gastgezin. Na twee maanden ben ik verhuisd omdat het echt niet klikte tussen mij en mijn gastzus. Toen ben ik ingetrokken bij een vriendin van cheerleaden en ik ben hier enorm blij mee!

"Elke les ben ik omringd door een toffe groep mensen die ik nu mijn vrienden kan noemen. Iedereen is hier super geïnteresseerd in mijn thuisland en ze willen allemaal Nederlandse woorden leren."

Ook heimwee is één van de mindere toffe momenten van een uitwisseling, maar om daar mee om te gaan, hou ik me altijd bezig met mijn vriendinnen. De schooldagen hier zijn veel korter dan ik gewoon ben en elke les ben ik omringd door een toffe groep mensen die ik nu mijn vrienden kan noemen. Iedereen is hier super geïnteresseerd in mijn thuisland en ze willen allemaal Nederlandse woorden leren.

In oktober was het homecoming, het is een feest waar onze football spelers hun laatste thuismatch spelen. Een week op voorhand verkleden we ons volgens het thema en vrijdag is er een show waar de cheerleaders een dans voorstellen en de hele school entertainen. Zaterdag was het dan het feest op school, waar ik zoveel plezier heb gehad. Iedereen was supervriendelijk en open.

Voor Thanksgiving ben ik met mijn gastgezin naar South-Carolina gegaan en ik werd nog meer verliefd op dit land. Ik hou enorm van Kerstmis en kan niet wachten om die te ervaren op een andere manier; de Amerikaanse manier. Sinds ik in Michigan woon, hebben we hier al veel sneeuw gehad en het is nog maar herfst!

Het is hier een beetje winterwonderland. Het is prachtig om de sneeuw te zien, maar de temperaturen zijn minder tof! Ik kan niet wachten om te zien wat dit jaar nog in petto heeft voor mij!

Een jaar naar het buitenland gaan om een andere taal te leren kennen en jezelf te verrijken met een nieuwe cultuur is een fantastisch avontuur en een ongelofelijk grote aanrader!

OOK OP UITWISSELING NAAR DE USA?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief