Natalia in Zuid-Korea

Natalia ging in 2021 voor een semester naar Zuid-Korea; ze deed het high school programma en woonde een half jaar in een gastgezin.

Mijn naam is Natalia en ik ben 16 jaar oud. Ik kom uit België en ik ben dit schooljaar op een studentenuitwisseling gegaan naar Zuid-Korea.

Ik was altijd al geïnspireerd door Koreaanse cultuur en ik wist altijd al dat ik ooit naar Korea zou willen gaan. Ik heb op school een mail gekregen over een infodag bij YFU en zo besloot ik met mijn ouders om aan een uitwisseling mee te doen.

"Zuid-Korea is een fantastisch land met veel lekkere gerechten en een bijzonderlijk cultuur. Als ik weer de kans zou krijgen om naar Korea te gaan zou ik dat zeker doen."

Tijdens mijn verblijf in Korea moest ik elke dag naar school gaan. In het begin was alles nieuw en het was een beetje moeilijk om alles te kunnen verstaan gezien dat iedereen daar Koreaans sprak maar mijn klasgenoten waren heel lief en vriendelijk dus ze legden alles uit aan mij. Mijn meest favoriete vak daar was Engels omdat ik dan actief mee kon doen aan de les en ook soms mijn klasgenoten helpen.

Tijdens de weekends ging ik vaak iets met mijn gastouders doen. Wij hebben veel plekken bezocht zoals musea en historische plekken waar ik veel over Koreaanse cultuur heb geleerd.

Ik woonde samen met mijn gastouders en hun oudste zoon in een appartement in Hanam-Si. Hun jongere zoon is toen voor 1 jaar naar Amerika gegaan en ze namen mij op zijn plaats in. Wij hadden allemaal zeer goed band met elkaar en wij hebben samen veel gedaan. Zelfs op de dag van vandaag hebben we nog contact met elkaar en sturen wij berichtjes.

Ik heb verschillende herinneringen van die 5 maanden dat ik daar was en dat zijn er te veel om die allemaal op te noemen, maar ik hield altijd om 's avond met mijn gastouders en hun hondje wanneer het iets donkerder was en alle lichten aan stonden om naar buiten te gaan wandelen. Dat was iets dat we elke dag voor het avondeten deden en dat ik nu nog mis.

Natuurlijk waren er ook nog wat moeilijkere moment zoals mijn ouders missen. Door het tijdsverschil was dat soms moeilijk om vaak te kunnen praten met hun.

Op het einde was dat wel een beetje stresserend om terug te gaan maar ik was wel blij om mijn familie en vrienden terug te kunnen zien. Ik heb daar veel vrienden gemaakt die ik nooit zal vergeten.

Ik ben zeker en vast blij met mijn uitwisseling en ik heb nu een goed beeld van hoe het leven daar uitziet en ik heb de taal ook goed geleerd. Zuid-Korea is een fantastisch land met veel lekkere gerechten en een bijzonderlijk cultuur. Als ik weer de kans zou krijgen om naar Korea te gaan zou ik dat zeker doen!

Dit uitwisselingsproject met YFU heeft mij veel zelfstandigheid geleerd en verschillende deuren tot het wereld geopend. Dankzij YFU kan ik de wereld echt mijn huis noemen.

Als ik een tip aan de studenten kon geven zou ik zeker aanraden om veel nieuwe dingen te proberen en vooral van de uitwisseling te genieten.

Natalia

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR ZUID-KOREA?

Zuid-Korea