Julia in Canada

In 2019 vertrok Julia uit Vlaanderen naar Canada met YFU. Ze hoorde voor het eerst over YFU toen haar school meer informatie gaf over uitwisselingen, en ze was snel geïnteresseerd. Een uitwisseling was niks nieuws voor Julia: met haar school in Vlaanderen was ze al op kortere uitwisselingen geweest naar Frankrijk en Wallonië. Toen ze hoorde over YFU wilde ze graag op een langere uitwisseling gaan en nadat ze de YFU website en Instagram pagina had bekeken besloot ze om naar Canada te gaan.

Ze had al veel gehoord over de mooie natuur in Canada en ze keek erg uit naar het winterse klimaat in Canada met veel sneeuw! Uiteindelijk kwam ze terecht in de stad Chatham-Kent. Helaas zaten de kinderen van haar gastouders al op de universiteit dus Julia zag hen niet heel vaak, maar ze had een Chileense gastzus met wie ze een hele goede band heeft opgebouwd.

"Ook probeerden ze vaak leuke uitstapjes te doen om Julia zoveel mogelijk van Canada te laten zien, zoals de nationale parken en bekende steden. Een van de beste excursies in haar uitwisselingsjaar was naar de Niagara Falls. Dit stond dan ook op haar bucketlist van plekken die ze wilde zien dit jaar!"

Julia zegt dat ze heel enthousiast was om op uitwisseling te gaan, maar dat ze van tevoren niet zoveel verwachtingen had van haar jaar. Ze hoopte vooral om een leuk jaar te hebben en om veel van Canada te zien. Ze heeft het dan ook erg getroffen met haar gastgezin want zij waren heel actief! Elke zondag gingen ze met het hele gezin naar de kerk en daarnaast gingen ze vaak hun familie bezoeken. Ook probeerden ze vaak leuke uitstapjes te doen om Julia zoveel mogelijk van Canada te laten zien, zoals de nationale parken en bekende steden. Een van de beste excursies in haar uitwisselingsjaar was naar de Niagara Falls. Dit stond dan ook op haar bucketlist van plekken die ze wilde zien dit jaar!

Een groot onderdeel van Julia’s uitwisseling was haar school. Op haar school in België zaten meer dan 2000 scholieren, haar school in Canada had maar 100 scholieren en iedereen kende elkaar. Hoewel ze op haar Vlaamse school al veel Engels had geleerd bleek de taal toch een uitdaging. Ze kwam er snel achter dat haar Engels slechter was dan ze had verwacht maar het duurde niet lang voordat ze de taal vloeiend sprak. Alle leraren waren heel erg vriendelijk, de school was dicht bij haar huis en ze organiseerden veel activiteiten.

Op haar school ontmoette ze al snel veel leeftijdsgenoten en ze zal ze ook herinneren als vrienden voor het leven! Ze sprak veel af met haar nieuwe vrienden, gingen samen naar de cinema of naar de activiteiten van haar school. Zo zat ze bijvoorbeeld in het school orkest en kookte samen met haar vrienden. Gelukkig woonden ze ook allemaal in de buurt van de school en toen haar gastgezin een week weg was kon ze bij haar vrienden logeren.

Julia is nog steeds ontzettend blij dat ze met YFU op uitwisseling is gegaan en ze heeft er een jaar vol goede herinneringen aan overgehouden! Haar mooiste herinnering is de kerstviering samen met haar gastgezin toen ze met zijn allen lekker hebben gegeten. Een andere mooie herinnering met haar gastgezin is de reis die ze samen hebben gemaakt. Omdat ze in de laatste week van haar uitwisseling geen school meer had zijn ze met zijn allen naar Ottawa en Quebec gegaan voor vakantie.

Julia kijkt terug op een mooie tijd en een jaar vol goede herinneringen en leerzame momenten en sinds haar terugkomst werkt ze nu voor YFU als vrijwilliger.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd. 
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR CANADA?