China

China, gelegen in het oostelijk gedeelte van Eurasia, is het derde grootste en meest bevolkte land ter wereld. Het is een prachtig en fascinerend land met een eeuwenoude cultuur van tradities 

en gebruiken uit alle uithoeken van het land. De moeite waard om je onder te dompelen in deze betoverende cultuur! 

Wist je dat...?

...er elke 5 dagen een nieuwe skyscraper wordt gebouwd? 

...de grootst-door de mens gemaakte- constructie de bekende 'Chinese muur' is? 

...ganzen vaak door de politie worden ingezet in plaats van honden?

...ze nieuwjaar maar liefst 15 dagen vieren? 

...panda's enkel en alleen voorkomen in China?

...

What to expect?

Respect

De Chinese cultuur is vooral gebaseerd op goede relaties. Communicatie gebeurt vooral indirect en met respect, waardigheid, reputatie en bescheidenheid t.o.v. een andere persoon (is zelfs belangrijker dan eerlijkheid!). Zo worden complimentjes nooit aanvaard met een “dankjewel”. Wanneer je iemand prijst over zijn/haar Engels zal deze meteen de bal terugkaatsen met “jouw Engels is tien keer beter”. Chinezen zijn ook zeer groepsgeoriënteerd. Iedereen zal altijd netjes in de rij blijven van de groep en er niet al te veel uitspringen.


Deze cultuur is dus zeer uniek en kan misschien overweldigend zijn, maar het is belangrijk om te weten dat Chinezen erg tolerant zijn tegenover buitenlanders en je niet raar gaan bekijken als je de dingen toch even iets anders doet. Door je best te doen en je zo goed mogelijk aan te passen zullen ze je zeker appreciëren. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het verschil betekenen.

Gezin

Steeds meer Chinezen worden beïnvloed door de westerse cultuur, daardoor zie je dus steeds meer veranderingen in de oorspronkelijke traditionele Chinese familie. Respect en gehoorzaamheid tegenover de ouderen is wel nog het belangrijkste fenomeen. Er wordt verwacht dat de ouders verantwoordelijk zijn voor de opleiding en het huwelijk van de kinderen. De oudste zoon zal uiteindelijk de taak op zich nemen om later zijn ouders te ondersteunen. Er wordt vaak veel druk gelegd op de kinderen op vlak van hun studies en ze eisen dan ook dat ze hun best doen op school. Deze druk dient als hulpmiddel om hun kinderen te leren dat hard werk loont.TAAL
In China worden er veel verschillende talen gesproken. Met ongeveer 70% van de bevolking is het Mandarijns de meest gesproken taal en dus ook de officiële standaardtaal in China.


ONDERWIJS

In het onderwijs is iedereen gelijk voor de wet en dit wordt onder meer gekoppeld aan een mooi schooluniform. Piercings zijn verboden net als lang haar voor jongens en permanent gekleurd of behandeld haar voor meisjes. Lichamelijke opvoeding wordt er sterk aangemoedigd en oefeningen staan er dagelijks op het programma. In de lessen wordt er vooral gefocust op maatschappelijke, politieke en wetenschappelijke vakken. 


            China flag icon - free download


Gerelateerde afbeelding

CULINAIR

De Chinese eetcultuur is zeer gevarieerd; van pekingeend tot de luchtblaas van een vis. Maar wees gerust, ze zullen je altijd op de hoogte brengen van wat er op je bord ligt. En wie weet vind je dat slangenvlees uiteindelijk nog wel lekker ook! Eten is belangrijk voor Chinezen; zij zijn van mening dat dit harmonie brengt tussen mensen. Overigens primeert koken met verse ingrediënten! 


Programma's

aanbod

Schoolprogramma   10m

                                      5m

Collegeprogramma  11m


Vertrek

Zomerschoolprogramma: midden augustus

Collegeprogramma: midden augustus


Prijs

€9550 (10m)

€8650 (5m)

€8800 (universiteit 11m) 


Leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 30/9/02 - 31/7/05
Collegeprogramma: 31/7/90 - 31/7/02