Camille in de USA

Hoi, ik ben Camille en toen ik 17 was ben ik voor 6 maanden op uitwisseling naar VS geweest. Het was er echt super leuk en ik heb er heel veel geleerd!

Waarom wilde je graag op uitwisseling gaan?

Omdat het me een super leuke ervaring leek, waar ik heel veel uit zou leren. Jezelf indompelen in een andere cultuur gedurende 6 maanden of een jaar en er ook een nieuwe taal leren, terwijl je er nieuwe vrienden maakt, een nieuwe familie krijgt leek mij echt een avontuur waar ik geen nee tegen kon zeggen.

VANWAAR KWAM DE KEUZE OM OP UITWISSELING TE GAAN NAAR de VS?

Ik heb altijd al een droom gehad om “the american dream” te beleven, maar wist nooit dat dit kon. Toen kwam YFU bij mij op school langs voor een infosessie en ik was meteen verkocht. Ik had altijd al naar een Amerikaanse school willen gaan, een football game willen zien, cheerleader worden, een mega kluisje hebben, … Dus toen ik hoorde over een uitwisseling wist ik dat ik dit zeker moest doen.

Je bent tijdens je uitwisseling uiteraard ook naar school gegaan, wat was het leukste vak dat je had?

Tijdens mijn uitwisseling zat ik op een school die erg focuste op STEM, wat heel goed uitkwam aangezien ik het jaar daarna burgerlijk ingenieur wou gaan studeren. Ik heb er verschillende vakken genomen die je in België niet kan krijgen zoals engineering en psychology, maar mijn favoriete vak was toch US History. Dat kwam waarschijnlijk voor een groot deel door mijn leerkracht, die ook op uitwisseling in België was geweest, maar ik vond het ook super fijn om te leren over de geschiedenis van de VS. Het helpt je ook beter te begrijpen waarom bepaalde dingen daar zo zijn.

Hield je je tijdens de uitwisseling ook bezig met andere zaken, buiten de lessen die volgde op school?

Ik speelde thuis op een hoog niveau hockey, dus het was heel belangrijk voor mij om ook in de VS te kunnen spelen. YFU heeft daar dan extra rekening mee gehouden bij mijn plaatsing, waardoor ik voor “the fall season” hockey kon spelen. Voor het winter seizoen moest ik nog een nieuwe hobby zoeken en toen heb ik besloten om ook cheer te doen. Daarnaast zat ik ook in art club.

KAN JE IETS MEER VERTELLEN OVER JE GASTGEZIN EN WAAR JE HEBT GEWOOND?
Ik ben naar Grand Rapids in Michigan geweest en had een geweldig gastgezin. Ik had er 1 gastmama en 1 gastpapa, 1 gastzus (van ongeveer mijn leeftijd) en 2 gastbroertjes.


HAD JE EEN GOEDE BAND MET JE GASTGEZIN?
Ik had een heel goede band met mijn gastgezin. Ik denk dat dat deels komt doordat we veel de zelfde interesses hadden. Ik heb nu nog steeds veel contact met mijn gastgezin. Daarnaast was mijn gastzus ook een van mijn beste vriendinnen in de VS, we zaten samen in het hockeyteam en deden super veel samen!

"Mijn favoriete vak was US History. Dat kwam waarschijnlijk voor een groot deel door mijn leerkracht, die ook op uitwisseling in België was geweest, maar ik vond het ook super fijn om te leren over de geschiedenis van de VS."

WAT IS JE MOOISTE HERINNERING AAN JE UITWISSELING?
Ik heb heel veel mooie herinneringen, maar een van de beste is toen ik met het schoolvliegtuig mocht vliegen denk ik. Je kon bij mij op school ook leren met een vliegtuig te vliegen. Helaas had ik niet de juiste voorbereidende lessen kunnen nemen, maar elke maand werd er een “Student of the month” uitgekozen en hij/zij mocht dan met het schoolvlietguig vliegen. Ik heb deze prijs in november gewonnen en het was een super coole ervaring.

HEB JE OOK MOEILIJKE MOMENTEN GEHAD?

Ja, je zit natuurlijk aan de andere kant van de wereld en je familie en vrienden zijn nog thuis, dus ik had af en toe wel moeite met heimwee. Daarnaast gaat het leven in België ook gewoon door, dus je mist af en toe wel wat dingen en daar had ik het ook soms moeilijk mee.

Hoe was het om ook weer afscheid te moeten nemen van alles en iedereen?

Ik vond het afscheid nemen een van de moeilijkste momenten van mijn uitwisseling, je hebt daar namelijk een heel nieuw leven opgebouwd, allemaal nieuwe vrienden gemaakt, een nieuwe familie gekregen en dan moet je dat allemaal achter laten. Dat is toch wel moeilijk en gebeurde bij mij niet zonder een paar traantjes.

Heb je nu nog veel contact met je gastgezin en vrienden van daar?

Ja! Ik heb nog steeds contact met mijn gastgezin en vrienden daar. Ik heb niet met iedereen evenveel contact, maar dat is natuurlijk normaal. Daarnaast heb ik nog steeds contact met mijn hockey en cheer team.

Kan je achteraf zeggen dat je alles uit je uitwisseling hebt gehaald wat je er wilde uithalen?

Ik denk het wel, ik heb zoveel nieuwe dingen geprobeerd en geleerd, allemaal nieuwe mensen leren kennen, en op zoveel mogelijk ja gezegd. Ik heb mijn droom om een cheerleader te zijn vervuld, ik ben naar homecoming geweest, heb een american football game gezien (ookal begreep ik er niets van). Kortom een avontuur om nooit te vergeten!


Als je nu terugkijkt op je uitwisseling, waar heb je dan het meest van genoten?

Ik denk van de vele momenten met mijn gastgezin! Ze wouden mij zoveel mogelijk laten zien, zo zijn we naar Grand Haven, Mackinaw, Chicago en Holland geweest. Daarnaast zijn we naar veel lokale museums, parken en bossen geweest. Maar ook de kleine dingen zoals s avonds samen eten, gezelschapsspelletjes spelen en samen naar de supermarkt gaan waren super.

Heb je nog een tip of goede raad voor studenten die ook op uitwisseling gaan naar de VS?Zeg zoveel mogelijk ja. Je hebt niks te verliezen en door ja te zeggen leer je sowieso nieuwe mensen kennen en ben je weer een ervaring rijker.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR DE VS?