Cropped thailand

Thailand

Boeddhistische tempels, jungletochten, lange warme dagen en teenslippers? 

Daarvoor ben je hier aan het juiste adres! 

Cropped world map th

QUICK FACTS

Hoofdstad Bangkok
Taal Thai
Oppervlakte 513.120 km²
Inwoner 68,9 miljoen
Munt Baht
Nationale feestdag 5 december

Wist je dat...?

...het traditionele Thaise tijdssysteem maar 6 uren telt ipv de gebruikelijke 12 of 24?

...'Tai' eigenlijk 'vrij' betekent?

...de echte naam van de hoofdstad Bangkok maar liefst 166 tekens bevat? 

...het er illegaal is zonder onderbroek je huis te verlaten?

...bijna 95% van de bevolking er boeddhist is? 

What to expect?

Cropped 370 thailand 2014 stud hf portraitstore

CULTUUR EN GEZIN
De Thai zijn tolerant en gastvrij. Ze zijn ook heel vriendelijk voor elkaar en Thailand staat dan ook bekend als het 'Land van de Glimlach'. Ze kennen diepgewortelde tradities met eeuwenoude gebruiken waarbij vaak een diep respect getoond wordt voor de voorvaderen. Neem zeker deel aan deze culturele gebruiken van de samenleving en laat hetzelfde respect zien. De ergste belediging die je een Thai kan aandoen, is je ondankbaar opstellen. Dankbaarheid is de eerste kwaliteit van een goed persoon in Thailand.

Een Thais gezin kent een hiërarchie waarbij de ouders bovenaan staan. Kinderen worden opgevoed om altijd hun ouders te eren en hen te bedanken voor de tijd en de kosten die de ouders maken voor hun opvoeding. Kinderen moeten dankbaarheid tonen tegenover hun ouders en de ouders moeten gerespecteerd en geëerd worden. Jongeren dragen financieel bij in het huishouden, tenminste tot ze getrouwd zijn.

Taal

De officiële taal in Thailand is Thai. De meeste woorden in het Thai bestaan uit één lettergreep. Een zogenaamde toontaal kan je wel zeggen. Eén bepaald woord krijgt een andere betekenis afhankelijk van de toon waarop het wordt uitgesproken. Het is een complexe taal, maar laat je dat niet ontmoedigen want Thai waarderen het zeer als je alleen al een poging waagt om iets in hun taal te zeggen. En voordat je het weet, ben je een kei in het spreken van deze bijzondere taal.

Keuken

Van rijst- en noedelgerechten tot soepen, de Thaise keuken is heel veelzijdig, maar je moet wel tegen een pikante toets kunnen! De bekendste gerechten zijn de Pad Thai en de groene curry die je zeker eens moet geproefd hebben!

Cropped 374 thailand 2014 studlisa schoolclassteachersportrait

SCHOOL EN VRIENDEN
Het officieel schooljaar in Thailand start jaarlijks in mei, maar het YFU uitwisselingsprogramma start in juni zodat de jongeren die maand hier in België nog hun examens kunnen afleggen. Het schoolsysteem in Thailand kun je niet vergelijken met het schoolsysteem in België. Verwacht je aan enorm grote scholen, enorm grote klasaantallen en het dragen van uniformen. Je hebt veel kans om in een jongens- of meisjesschool terecht te komen, al vind je in een meisjesschool gegarandeerd jongens terug en omgekeerd. Klasgenoten schieten allemaal enorm goed met elkaar op en de sfeer is heel ontspannen. Als ze kunnen zullen ze hun volumeknop volledig opendraaien.

Je zal kennis maken met veel nieuwe vakken zoals Thaise dans, sport en muziek. Hoewel het aanpassen is in het begin, zal je al snel genieten van het ontspannen, sociale schoolleven hier.

inbegrepen in de programma prijs

niet inbegrepen in de programma prijs

covid-19

andere interessante programma's