Thailand

Boeddhistische tempels, jungletochten, lange warme dagen en teenslippers? 

Eén bestemming, Thailand! 

QUICK FACTS

Hoofdstad Bangkok
Taal Thai
Oppervlakte 513.120 km²
Inwoner 68,9 miljoen
Munt Baht
Nationale feestdag 5 december

Wist je dat...?

...het traditionele Thaise tijdssysteem maar 6 uren telt ipv de gebruikelijke 12 of 24?

...'Tai' eigenlijk 'vrij' betekent?

...de echte naam van de hoofdstad Bangkok maar liefst 166 tekens bevat? 

...het er illegaal is zonder onderbroek je huis te verlaten?

...bijna 95% van de Thaise bevolking boeddhist is? 

What to expect?

CULTUUR EN GEZIN
De Thai zijn tolerant en gastvrij. Ze zijn ook heel vriendelijk voor elkaar en Thailand staat dan ook bekend als het 'Land van de Glimlach'. Ze kennen diepgewortelde tradities met eeuwenoude gebruiken waarbij vaak een diep respect getoond wordt voor de voorvaderen. Neem zeker deel aan deze culturele gebruiken van de samenleving en laat hetzelfde respect zien. De ergste belediging die je een Thai kan aandoen, is je ondankbaar opstellen. Dankbaarheid is de eerste kwaliteit van een goed persoon in Thailand.

Een Thais gezin kent een hiërarchie waarbij de ouders bovenaan staan. Kinderen worden opgevoed om altijd hun ouders te eren en hen te bedanken voor de tijd en de kosten die de ouders maken voor hun opvoeding. Kinderen moeten dankbaarheid tonen tegenover hun ouders en de ouders moeten gerespecteerd en geëerd worden. Jongeren dragen financieel bij in het huishouden, tenminste tot ze getrouwd zijn.

Taal

De officiële taal in Thailand is Thai. De meeste woorden in het Thai bestaan uit één lettergreep. Thai is ook een toontaal, een bepaald woord krijgt een andere betekenis afhankelijk van de toon waarop het wordt uitgesproken. Het is een complexe taal, maar laat je dat niet ontmoedigen want Thai waarderen het zeer als je alleen al een poging waagt om iets in hun taal te zeggen. En voor je het weet, ben je een kei in het spreken van deze bijzondere taal.

Keuken

Van rijst- en noedelgerechten tot soepen, de Thaise keuken is heel veelzijdig, maar je moet wel tegen een pikante toets kunnen! De bekendste gerechten zijn de Pad Thai en de groene curry die sowieso heel anders zullen smaken dan wat je hier in België kan vinden.

SCHOOL EN VRIENDEN
Het officieel schooljaar in Thailand start jaarlijks in mei, maar het YFU uitwisselingsprogramma start in juni zodat de jongeren die maand hier in België nog hun examens kunnen afleggen. Het schoolsysteem in Thailand kun je niet vergelijken met het schoolsysteem in België. Verwacht je aan grote scholen, heel grote klasaantallen en het dragen van uniformen. Je hebt veel kans om in een jongens- of meisjesschool terecht te komen, al vind je in een meisjesschool gegarandeerd jongens terug en omgekeerd. Klasgenoten schieten allemaal goed met elkaar op en de sfeer is heel ontspannen. Als ze kunnen zullen ze hun volumeknop volledig opendraaien.

Je zal kennis maken met veel nieuwe vakken zoals Thaise dans, sport en muziek. Hoewel het aanpassen is in het begin, zal je al snel genieten van het ontspannen, sociale schoolleven hier.

"Ik vond het enorm interessant om al deze nieuwe dingen te ontdekken en deze nieuwe manier van leven te verkennen."

Lees hier Thomas zijn verhaal.

"Ik woon in Chanthaburi, een kleine afgelegen provincie in het oosten van Thailand, gelegen aan de kust en de grens met Cambodja. Een prachtige provincie, met enorm veel natuur en de echte Thaise cultuur en levenswijze."

Lees hier het verhaal van Rianne.

Programmaprijs

Het schooljaar in Thailand begint half mei en eindigt in maart. Het programma van Thailand start standaard eind juni om in te kunnen pikken in heet schooljaar daar. In overleg met Thailand kan je eventueel iets later vertrekken zodat je het schooljaar in Vlaanderen volledig af kan werken voor vertrek.

Elk gastland heeft unieke programmavoorwaarden. Leer hierover meer op een infosessie.

Bij het invullen van het voorinschrijvingsformulier controleren we deze voorwaarden. Bekijk de algemene voorwaarden en programmaprijzen op onze pagina prijzen en voorwaarden.

De leeftijdscriteria kunnen we gedetailleerder nakijken. Soms kunnen uitzonderingen gemaakt worden, dus neem gerust contact op als je net buiten de criteria valt.

De exacte reisdata variëren en zijn afhankelijk van schoolperiodes en programma-organisatie en luchtvaartmaatschappijen. De maand hierboven geeft een eerste indicatie van de vertrekperiode.

Wil je meer weten?

Lees onze veel gestelde vragen via de link hieronder

FAQ's

andere interessante programma's