Canada

Canada is dé plek bij uitstek voor natuurliefhebbers. Niet alleen eindeloze heuvels, hoge besneeuwde bergtoppen, toendra, uitgestrekte wouden, prachtige stranden en talloze meren zullen je adem ontnemen maar je zal ook onder de indruk zijn van de overvloed aan nationale parken. De verscheidenheid aan natuur in dit land is een erg grote troef! 

Wist je dat...?

...iedere kerstmis ongeveer 1 miljoen postbrieven toekomen op het adres 

"H0H 0H0, North Pole, Canada"?

...... als je een Amerikaan wil doen glimlachen, je een Canadees moet vragen om 'Out And About' te zeggen?

...politie-afdelingen in Canada "positieve tickets" geven als ze zien dat mensen iets positiefs doen?

...de Yonge Street in Canada de langste straat ter wereld is (maar liefst 1.896 km lang!)?

...er een service met de naam 'Cleaning for a Reason' bestaat die de huizen van vrouwen met kanker gratis reinigt, zodat ze zich kunnen concentreren op hun gezondheid?

What to expect?

klimaat en ligging

Het zuiden van Canada wordt begrensd door de Verenigde Staten en een gedeelte van het noordwesten door Alaska. Het land wordt aan drie zijden begrensd door water; namelijk in het oosten door de Atlantische Oceaan, in het westen door de Grote Oceaan en in het noorden door de  Noordelijke Ijszee.


Net zoals de natuur heerst er ook diversiteit qua klimaat. Terwijl het westen van Canada de meeste neerslag over zich krijgt aan de kust, zo kunnen de zomerperiodes in het binnenland zeer warm worden. Tijdens de winter zijn extreem koude dagen geen uitzondering zowel in het noorden als in het binnenland en dit gaat altijd gepaard met sneeuw. Bijwijlen wordt het zelfs -40 graden Celsius! 


sport en hobby's

De Canadezen zijn dol op wintersport, met name in het bijzonder zijn ze fan van ijshockey! Dit is immens veel populairder dan voetbal in dit land. Talloze mensen kijken op een zaterdagavond naar een hockeywedstrijd op televisie want dan worden de matches van de belangrijke teams uitgezonden. In elke buurt of wijk kan je een ijsbaan vinden waar kinderen en volwassenen na school of werk en in het weekend ijshockey kunnen spelen. Een andere populaire, nationale sport is lacrosse.


         Canada flag icon - free downloadImage result for poutinePOUTINE
De Canadese keuken is erg divers dankzij de invloed van vele verschillende tradities en recepten van over de gehele wereld. Elke Canadese streek beschikt over eigen gerechten en lokale producten. Langs de kustlijn en in de Atlantische provincies worden bijvoorbeeld vooral uitstekende visgerechten geserveerd. Verder landinwaarts zullen eerder landbouwproducten en rundsvlees het domineren. 


In het gehele land is er 'native' voedsel te vinden: vlees van buffel, hert, eland en fazant. 


Waarvoor staan de Canadezen nog bekend? De "poutine" natuurlijk! Lekkere frietjes met stukjes kaas én vleesjus...


cultuur & taal

Dit land kent zowel Engelse als Franse invloeden alsmede heeft de inheemse cultuur er impact. Het grootste aantal onder de inheemse inwoners van Canada, onder andere de Inuit aka Eskimo's, leeft in de noordelijke regio's en probeert hun traditionele levenswijze in ere te houden. Ook de nabijheid van de Verenigde Staten is van tel.


Buiten de 2 officiële talen, Frans (Quebec) en Engels, zijn er een elftal inheemse talen met een verscheidenheid aan dialecten.


Canadezen worden aanschouwd als erg vriendelijke en behulpzame mensen maar vergelijk ze vooral niet met de VS... De multiculturaliteit die er heerst wordt er algemeen aanvaard en gewaardeerd. 


school

Het schooljaar begint in september en eindigt meestal eind juni. Een schooldag neemt 6 uur in beslag en leerlingen krijgen er 's middags een maaltijd voorgeschoteld. Buitenschoolse activiteiten zijn zeer populair in Canada. Scholieren kunnen zowel sport beoefenen (ijshockey, volleybal, atletiek, lacrosse, rugby, hockey, Canadian football, honkbal of basketbal) als deelnemen in computeractiviteiten, toneelvoorstellingen enz. Waar iedereen halsreikend naar uitkijkt, is de 'prom' op het einde van het jaar waar iedereen in avondkledij verschijnt om de afgestudeerden te vieren.  


De inschrijving in de school gebeurt voor onze uitwisselingsstudenten ter plaatse in de 2de week na de start. 


Programma's

AANBOD

Schoolprogramma tuition fee 10m

                                                        5m    


vertrek

Zomer schoolprogramma: begin september  

Winter schoolprogramma: eind januari       

        

prijs

€17 250 (tuition 10m)

€12 450 (tuition 5m)


leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 1/9/02 - 31/8/05