Lotte in de USA

Begin 2021 stapte Lotte uit België in het vliegtuig om haar uitwisselingsavontuur in de Verenigde Staten te beginnen. 

Haar doel was vooral om haar Engels te verbeteren, maar ze wilde ook heel graag een uitwisseling ervaren.

Lotte kwam bij YFU terecht doordat haar tante zelf op uitwisseling was gegaan met YFU, en Lotte wist dat dit een unieke kans was om een nieuwe ervaring op te doen. Hoewel haar moeder het eerst niet zag zitten wilde ze niet in de weg staan van de droom van Lotte en daarom besloten ze samen dat ze ervoor zou gaan.

"Het beste uitstapje dat we hebben gedaan is toen we naar Florida gingen om de ouders van mijn gastouders te bezoeken, dat is nog steeds de mooiste herinnering van mijnuitwisseling!"

En het was inderdaad een goede beslissing! Vanaf het allereerste begin van haar uitwisseling deed ze alles samen met haar gastgezin. Samen met haar gastmoeder en gastzus gaat ze vaak shoppen, en elke dag hebben ze een moment samen met het gezin en praten ze over wat er die dag is gebeurt. Maar ze doen ook veel leuke uitstapjes, zoals haar gastbroer bezoeken die nu op de universiteit zit. Het beste uitstapje dat ze hebben gedaan is toen ze naar Florida gingen om de ouders van haar gastouders te bezoeken, en ze vindt het vooralsnog haar mooiste herinnering van haar uitwisseling!

Ook naar school gaan is een belangrijke ervaring voor Lotte. Ze heeft het hier erg naar haar zin! Hoewel ze het wel een beetje saai vindt dat de scholieren elke dag dezelfde vakken in dezelfde volgorde hebben, vindt ze het een groot voordeel dat iedereen zijn eigen vakken kan kiezen, op hun eigen niveau.

Vastbesloten om vrienden te vinden is ze vanaf het begin heel sociaal geweest en ze stapte op iedereen af! Ze vindt dat ze nu al veel andere studenten in de school heeft leren kennen en nieuwe vrienden voor het leven heeft gemaakt.

Door de school heeft ze ook een tennisclub gevonden die haar helpt om nog meer mensen te ontmoeten, en ze denkt dat het een belangrijke reden is dat ze nu veel vrienden heeft. Haar beslissing om sociaal te zijn heeft haar ook geholpen om de taal goed te leren, en vanaf het moment dat ze besloot om alleen nog maar Engels te praten is het erg snel gegaan.

Lotte vindt, tot nu toe, dat Amerikanen zo open en aardig zijn, het leukste aan de Verenigde Staten. Ze heeft al veel vriendelijke mensen ontmoet en hoewel ze in de toekomst heel graag terug zou willen gaan, vindt ze dat het belangrijker is om nu te genieten van de tijd die ze nog heeft van haar uitwisseling. Haar eigen gezin zal altijd dankbaar zijn dat het Amerikaanse gastgezin van Lotte haar met open armen heeft geaccepteerd!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR DE USA?