Zuid-Korea

Ontdek een van de rijkste en modernste Aziatische landen waar je van een veelzijdige cultuur en natuur kan genieten. Indrukwekkend zijn de boeddhistische tempels, immense bergen en talloze onbewoonde eilandjes voor de kust. Contrasterend daartegen staat het moderne Seoul met zijn torenhoge gebouwen afgewisseld met eeuwenoude elementen. Je zal je niet snel vervelen! 

Wist je dat...?

....wanneer Koreanen op de foto gaan, ze vaak "kimchi" zeggen, net zoals in het Engels de term "cheese" wordt gebruikt?

...taxi's er zijn voorzien van een kleurcode afhankelijk van het geboden serviceniveau? (een grijze of witte taxi = basisauto met een gekwalificeerde, maar potentieel onervaren bestuurder, zwarte taxi's = luxe auto's met ervaren bestuurders)

...46% van de Zuid-Koreanen identieke achternamen heeft (Kim, Lee of Park)?

...alle Zuid-Koreaanse daken gebogen zijn aan de uiteinden en zo het uiterlijk van een glimlach weergeven?

...het beledigend is om aangeraakt te worden door iemand onbekend (geen hand op rug, niet knuffelen)?

gedragingen

Voor Zuid-Koreanen is hiërarchie en structuur erg belangrijk. De oudere mensen mag je bijvoorbeeld niet tutoyeren. Belangrijk om te onthouden is dat je mensen eerst aanspreekt met de achternaam gevolgd door de voornaam. 


Koreanen schudden bij een ontmoeting meestal de hand, maar buigen ook naar elkaar toe. De jongere zal doorgaans eerst buigen vooraleer een hand te geven. Hoe dieper de buiging, hoe meer respect je toont. 


         South Korea flag emoji - free download 


cultuur

Familie is erg belangrijk voor Zuid-Koreanen. Ook hierin zie je de typische hiërarchie waar respect en gehoorzaamheid worden afgedwongen door de ouderen van het gezin. 


Zuid-Koreanen hangen aan de ene kant sterk vast aan eigen tradities en gebruiken, langs de andere kant staan ze open voor Westerse invloeden


Dit land staat ook gekend als hotspot voor het maken van animaties. Veel animatieseries die erg populair worden geacht in het Engels, zoals Family Guy en Futurama, zijn geanimeerd in Zuid-Korea.


Wat muziek betreft, is K-pop een erg populair muziekgenre (bestaande uit elektronischehiphoppoprock en r&b-muziek). Vooral boys- en girlsbands zijn razend populair in Zuid-Korea.


KIMCHI

Zuid-Koreaans eten typeert zich over het algemeen als een gezonde keuken met veel groenten. Ze koken veel met rijst, zeewier en tofoe en kruiden het geheel met combinaties van knoflook, gember, sesamolie en sojasaus. Chilipepers mogen niet ontbreken! 


Erg bekend is de 'kimchi', het nationale gerecht. Dit is (meestal Chinese) kool met gefermenteerde groenten. Je verkrijgt per maaltijd een heel aantal bijgerechten (variërend van 3 tot en met een 20-tal!) waaronder variaties van de kimchi.


Gerelateerde afbeelding

Taal

Je in het Engels redden in Zuid-Korea? Reken er maar niet op. Of toch niet buiten Seoul. Het zal belangrijk zijn om het Koreaans reed goed onder de knie te hebben. Je taalniveau zal overigens voor vertrek getest worden door YFU Korea. Vraag zeker naar de vereisten aan het kantoor.


Koreaans is een fonetische taal, lijkt op het Japans en het alfabet is niet moeilijk om te leren. Het land geniet een van de hoogste geletterdheidspercentages ter wereld.


onderwijs

Zelfdiscipline en hard werk zijn de voornaamste karakteristieken van het schoolleven in Zuid-Korea. 


Aangezien Zuid-Koreanen tot vrij laat 's avonds werken verwacht het gezin dat een student op school verder studeert of verschillende persoonlijke activiteiten beoefent in een privéacademie (K-pop dans, taekwondo,...).

PROGRAMMA'S

aanbod

Schoolprogramma 5m


vertrek

Zomer schoolprogramma: midden augustus 


prijs

€8800 (semester)


leeftijdsvoorwaarden

Schoolprogramma: 01/3/03 - 02/3/05