Zuid-Korea

Elk gastland heeft unieke programmavoorwaarden. Leer hierover meer op een infosessie.
Bij het invullen van het voorinschrijvingsformulier controleren we deze voorwaarden. Bekijk de algemene voorwaarden en programmaprijzen op onze pagina prijzen en voorwaarden.

De leeftijdscriteria kunnen we gedetailleerder nakijken. Soms kunnen uitzonderingen gemaakt worden, dus neem gerust contact op als je net buiten de criteria valt.

De exacte reisdata variëren en zijn afhankelijk van schoolperiodes en programma-organisatie en luchtvaartmaatschappijen. De maand hierboven geeft een eerste indicatie van de vertrekperiode.

Algemene voorwaarden

Ontdek een van de rijkste en meest moderne Aziatische landen waar je van een veelzijdige cultuur en natuur kan genieten. Indrukwekkend zijn de boeddhistische tempels, immense bergen en talloze onbewoonde eilandjes voor de kust. Contrasterend daartegen staat het moderne Seoul met zijn torenhoge gebouwen afgewisseld met eeuwenoude elementen. Je zal je niet snel vervelen! 

QUICK FACTS

Hoofdstad Seoul
Taal Koreaans
Oppervlakte 100.188 km²
Inwoners 51,8 miljoen
Munt Zuid-Koreaanse Won
Nationale feestdag Koreaans Nieuwjaar (Seollal)

Wist je dat...?

....wanneer Koreanen op de foto gaan, ze vaak "kimchi" zeggen, net zoals in het Engels de term "cheese" wordt gebruikt?

...taxi's er zijn voorzien van een kleurcode afhankelijk van het geboden serviceniveau? (een grijze of witte taxi = basisauto met een gekwalificeerde, maar potentieel onervaren bestuurder, zwarte taxi's = luxe auto's met ervaren bestuurders)

...46% van de Zuid-Koreanen identieke achternamen heeft (Kim, Lee of Park)?

...alle Zuid-Koreaanse daken gebogen zijn aan de uiteinden en zo het uiterlijk van een glimlach weergeven?

...het beledigend is om aangeraakt te worden door iemand onbekend (geen hand op rug, niet knuffelen)?

WHAT TO EXPECT?

CULTUUR EN GEZIN
Familie is erg belangrijk voor Zuid-Koreanen. Ook hierin zie je de typische hiërarchie waar respect en gehoorzaamheid worden afgedwongen door de ouderen van het gezin. Zuid-Koreanen hangen aan de ene kant sterk vast aan eigen tradities en gebruiken, langs de andere kant staan ze open voor Westerse invloeden.

Dit land staat ook gekend als hotspot voor het maken van animaties. Veel animatieseries die erg populair worden geacht in het Engels, zoals Family Guy en Futurama, zijn geanimeerd in Zuid-Korea. Wat muziek betreft, is K-pop een erg populair muziekgenre (bestaande uit elektronische, hiphop, pop, rock en r&b-muziek). Vooral boys- en girlbands zijn razend populair in Zuid-Korea.

TAAL

Je in het Engels redden in Zuid-Korea? Reken er maar niet op. Of toch niet buiten Seoul. Het zal belangrijk zijn om het Koreaans reed goed onder de knie te hebben. Je taalniveau zal overigens voor vertrek getest worden door YFU Korea. Vraag zeker naar de vereisten aan het kantoor. Koreaans is een fonetische taal, lijkt op het Japans en het alfabet is niet moeilijk om te leren. Het land geniet een van de hoogste geletterdheidspercentages ter wereld.

KEUKEN

Zuid-Koreaans eten typeert zich over het algemeen als een gezonde keuken met veel groenten. Ze koken veel met rijst, zeewier en tofoe en kruiden het geheel met combinaties van knoflook, gember, sesamolie en sojasaus. Chilipepers mogen niet ontbreken! Erg bekend is de 'kimchi', het nationale gerecht. Dit is (meestal Chinese) kool met gefermenteerde groenten. Je verkrijgt per maaltijd een heel aantal bijgerechten (variërend van 3 tot en met een 20-tal!) waaronder variaties van de kimchi.

SCHOOL EN VRIENDEN
Prestaties, zelfdiscipline en hard werk zijn de voornaamste karakteristieken van het schoolleven in Zuid-Korea. Kinderen leren vanaf jonge leeftijd dat onderwijs de sleutel tot succes is. Het Koreaanse schoolsysteem is naar Westerse maatstaven vrij streng. Het schooljaar heeft twee semesters: het eerste loopt van maart tot juli en het tweede van september tot december. Als je in augustus met je uitwisseling begint, stroom je dus halverwege het schooljaar in. Aangezien Zuid-Koreanen tot vrij laat 's avonds werken verwacht het gezin dat een student op school verder studeert of verschillende persoonlijke activiteiten beoefent in een privéacademie (K-pop dans, taekwondo,...). Zuid-Koreanen zijn ook dol op nieuwe technologie. Vrijwel iedereen heeft de nieuwse en modernste GSM!

Cédric verbleef een trimester in Zuid-Korea

Ik heb voor Korea gekozen omdat ik er veel over had gehoord en ik erg geïnteresseerd was in de cultuur. Wat me echt verbaasde is hoe hard iedereen studeert en hoe zelfredzaam iedereen in Zuid-Korea is. Mijn favoriete herinnering aan mijn uitwisseling is toen ik met mijn hele klas op schoolreis ging naar het eiland Jeju. Ik zou Korea aanraden voor een uitwisseling, als je geïnteresseerd bent in het leren van nieuwe culturen en nieuwe talen, maar ook gewoon voor iedereen die wil leren om meer uit zijn comfortzone te komen.

Wil je meer weten?

Lees onze veel gestelde vragen via de link hieronder

FAQ's

ANDERE INTERESSANTE PROGRAMMA'S