Argentinië

In weinig landen vind je zulke variëteit aan landschappen; gaande van gletsjers en de jungle, tot stranden en hooggebergte. En dan hebben we het nog niet over de pampas en de woestijn! 

Let er zeker op dat je de juiste kleding in jouw koffer steekt, want de seizoenen zijn in Argentinië omgedraaid. Als het hier winter is, is het daar zomer. Je dikke wollen trui zal je in december en januari zeker niet nodig hebben!

QUICK FACTS

Hoofdstad Buenos Aires
Taal Spaans
Oppervlakte 2.780.400 km²
Inwoners 45,5 miljoen
Munt Argentijnse Peso
Nationale Feestdag 25 mei

Wist je dat...?

… in de geboorteplaats van voetballer Lionel Messi kinderen er niet de naam Messi mogen dragen?
...El Pato er de nationale sport is dat te paard wordt gespeeld en elementen uit polo en basketbal combineert (en vroeger met echte eenden werd gespeeld)?  
...Argentinië het eerste land was in Latijns-Amerika waar het homohuwelijk werd gelegaliseerd (2010)?
...Ushaia de zuidelijkst gelegen stad is ter wereld die weleens “the end of the world” genoemd wordt?
...De eerste vingerafdrukken ooit in een politiezaak werden afgenomen in dit land in 1892?

WHAT TO EXPECT

CULTUUR EN GEZIN
Dit mooie land heeft een grote multiculturele samenleving en is sterk beïnvloed door de Europese cultuur. Met als hoofdstad Buenos Aires valt er altijd wel iets te beleven! Argentijnen zijn heel vriendelijk en spontaan en dankzij hun gastvrijheid zal je je er meteen thuisvoelen! Het zijn warme mensen die op een tactvolle wijze meestal erg direct zijn. Ze zijn altijd zeer respectvol naar ouderen toe. Verschiet niet als ze meteen fysiek zijn & je veel knuffelen. Het gezinsleven is van aanzienlijk belang in Argentinië. Er wordt verwacht dat iedereen een deel van zijn vrije tijd aan familieactiviteiten spendeert.

TAAL

In Argentinië spreken ze Spaans, maar let op want het Argentijnse Spaans verschilt nog wel van het officiële Spaans. Bijvoorbeeld: ‘jij bent’ is in Argentinië niet “tu eres” maar “vos sos”. Ook de Spaanse tongval is anders; de letters 'y' en 'll' worden uitgesproken als 'sh'. Buiten Spaans zijn er nog veel inheemse talen hoorbaar, maar ook vele andere talen dankzij de talrijke immigranten (bijvoorbeeld Duits en Italiaans in bepaalde regio's).

Keuken

Argentinië heeft een heel gevarieerde internationale keuken; de Spaanse en Italiaanse invloeden zijn er het grootst. Als je een echte vleeseter bent, ben je aan het juiste adres; dit land staat bekend om zijn rundsvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Iets typisch voor de Argentijnen is de “asado” op zondag. Familie en vrienden komen dan samen voor een typische Argentijnse barbecue met, niet geheel onverwacht, veel vlees op het menu.

ONDERWIJS
Het schoolsysteem is een 'tikkeltje' anders als bij ons. Ze starten in februari en eindigen in december. In juli en augustus krijgen de studenten voor 2 weken een winterstop en de zomervakantie valt dan weer in januari. Het is eens iets anders om kerstmis te vieren op het strand! In de secundaire scholen volg je 12 to 15 vakken die allemaal verplicht zijn. In de laatste 3 jaren kan je een bepaalde richting kiezen: (humane, wetenschappen, business of technische) met specifieke vakken.

Benieuwd naar wat je te wachten staat als je aankomt? Bekijk dan zeker deze video!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

COVID-19

andere interessante programma's