Cropped italy

Italië

Een paradijs voor modeliefhebbers en echte lekkerbekken!

Wist je dat...?

...er ongeveer dagelijks 3000 euro aan munten door toeristen in de beroemde Trevi-fontein in Rome wordt gegooid?

...het gebruikelijk is om met brood de restanten van je bord op te eten?

...het Vaticaan er trainingen aan priesters aanbiedt om exorcisme te kunnen beoefenen?

...er maar 21 letters in het alfabet voorkomen?

...er maar liefst 140 verschillende soorten pasta zijn en ze deze NOOIT met een lepel eten?

famiglia

Familie is één van de belangrijkste zaken in het Italiaanse leven. Het land staat bekend om hun gezinsleven. Het kan variëren in grootte doordat andere familieleden inwonen en vaak kunnen twee of meer kerngezinnen samenleven. Voor Italiaanse families zijn de meest populaire dagelijkse activiteiten: televisie kijken, luisteren naar de radio, het lezen van kranten en naar de bioscoop gaan.


lingua

In Italië is de voertaal uiteraard het Italiaans. Italië staat bekend als een land, waar “niemand” Engels spreekt. Daar begint steevast verandering in te komen en geldt zeker niet meer voor de jongere generaties. Maar het is natuurlijk altijd aangeraden om vooraf je Italiaans al een beetje te oefenen. 

What to expect?

Stereotypes?

Het stereotype luidt dat Italianen vaak temperamentvol en luiddruchtig zijn. Maar Italianen zijn ook heel warme en vriendelijke mensen. Bij een eerste ontmoeting geef je elkaar gewoonlijk een hand en behoud je oogcontact. Als je elkaar al goed kent, kan je elkaar drie kussen op de wang geven of eens goed knuffelen.


Afbeeldingsresultaat voor vlag italie hart


ONDERWIJS

Het schooljaar en de vakanties zijn niet zo verschillend als bij ons. De schoolpoorten gaan open in september en sluiten zoals bij ons in juni. Er zijn verschillende soorten scholen: 

Liceo (lyceum): Vooral theoretisch, met een specialisatie in een bepaald studiegebied.

Istituto tecnico (technisch instituut):
Dit instituut biedt zowel een brede theoretische vorming als een specialisatie in een bepaald gebied van de studies, vaak geïntegreerd met een drie / zes maanden stage in een bedrijf, vereniging of universiteit tijdens het vijfde en laatste jaar van de studie.

Istituto professionale (beroepsschool): Dit soort school biedt een vorm van voortgezet onderwijs gericht op praktische vakken.

MANGIAMO

Eten is van oudsher een primair element van het Italiaanse leven. Italianen delen vooral een liefde voor deegwaren en de pasta's dragen welluidende namen zoals spaghetti, penne, macaroni, en orecchiette. Veel buitenlanders zijn gewend geraakt aan deze regionale verschillen en de Italiaanse keuken is een populair cultureel exportproduct geworden. En we mogen natuurlijk niet vergeten dat ‘Il caffè’ onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse cultuur.


Gerelateerde afbeelding