Ecuador

Waar denk je automatisch aan als je Ecuador in gedachten hebt? De Galapagos eilanden? En terecht! Buiten deze machtige plek zijn er uiteraard nog veel bezienswaardige mogelijkheden dankzij de weelderige natuur, enorme diversiteit aan diersoorten, archeologische sites en koloniale steden. Dit in combinatie met het hartverwarmende karakter van de Ecuadorianen zal ervoor zorgen dat je je tijd er zeker niet zal beklagen!   

Wist je dat...?

...je geen toiletpapier in de Ecuadoriaanse toiletten mag gooien?

...er een zeldzame soort roze dolfijnen bestaat in dit land?

...Quito de hoogst geleden hoofdstad ter wereld is? 

...vele pasgeboren baby's er een rode draad om hun pols gebonden krijgen  om hen te beschermen tegen kwade geesten?

...70 procent van de cacao die in onze chocolade zit uit dit land komt?

What to expect?

NATUUR & klimaat

In Ecuador kan het klimaat erg divers zijn omwille van de grote verscheidenheid aan landschappen. Als we de kust bekijken, merken we een vochtig tropisch klimaat op met een regenseizoen van januari tot april. De Andes daarentegen maakt een constante wisselwerking tussen zon en regen mee het gehele jaar door. ‘s Nachts kan het er erg koud worden. De Galápagos eilanden, oostkant van de Andes en in het Amazonebekken genieten een warm en vochtig klimaat.


Ecuador beschikt over een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Betreffende fauna vind je er zeldzame diersoorten zoals de reuzenschildpadden, Galapagos pinguïns, lava hagedissen, zeeleguanen en veel meer. Zij vinden hun thuis op de Galapagos eilanden. Op vlak van natuur heb je enerzijds een prachtige kustlijn en een weelderige jungle, anderzijds heb je de ruige pieken en hooglanden van de Andes. 17% van de oppervlakte van Ecuador behoort tot een nationaal park of beschermd natuurreservaat.

BEVOLKING & cultuur

De bevolking van Ecuador kent een grote etnische diversiteit. Ze bestaat uit mestiezen (een groep van gemengde Spaans-inheemse afkomst), uit inheemse volkeren uit het Andesgebied, uit mensen van puur Spaanse en zelfs van Afrikaanse afkomst. De hedendaagse cultuur is dan ook het resultaat van deze verschillende invloeden; van het Inca-rijk en van Spaanse kolonisten.


Ecuadorianen zijn extreem vriendelijk, begroeten je al snel met schouderklopjes en omhelzingen. Ook bij het afscheid schudt men elkaar de hand en kust men elkaar op een wang.


In Ecuador is muziek heel belangrijk. ‘Pasillo’ vertegenwoordigt er het populairste muziekgenre en zijn trage, melancholische liedjes vertellen over het land zelf. Deze muzikale stijl wordt traditiegetrouw gespeeld met een gitaar, fluit en soms een mandoline. ceviche

Er zijn heel wat lokale specialiteiten om duimen en vingers van af te likken! Een erg populair gerecht is churrasco, een vleesgerecht dat meestal geserveerd wordt met gebakken eieren en frietjes. Op het eerste gezicht is geroosterde cavia misschien een minder aangenaam idee, maar dit stamt  uit het Inca verleden. Eerder fan van vis? Ook dan kom je zeker aan je trekken dankzij de ceviche; een typisch visgerecht met vis, garnalen of schelpdieren gedrenkt in limoen en met rode ui en chilipepers.  Andere populaire visgerechten zijn encocado, vis gekookt in kokosmelk, tomaat en knoflook, en chicharrones, in deeg gefrituurde stukjes vis, garnaal of inktvis.

          Image result for ceviche ecuatoriano

taal

Gelukkig voor jou spreken Ecuadorianen over het algemeen traag en duidelijk Spaans. Oefen zeker op voorhand basiswoorden want de meeste inwoners zullen geen Engels kennen! Buiten de officiele taal zijn er ook nog vele dialecten waaronder de meest gebruikte Chechua.


        Ecuador flag image - free download

school

Er wordt in Ecuador een onderscheid gemaakt tussen twee schoolregimes: Costa en Sierra. In Costa (de kust, Galapagos en een deel van de provincie Loja) – begint het schooljaar gewoonlijk begin mei en eindigt ze in februari. In het regime Sierra (Oriente of Amazone) beginnen de klassen in september en eindigen ze in juni of juli. Scholen in Ecuador zijn vrij strikt wat betreft uiterlijke kenmerken: ze zullen niet toelaten dat studenten dreadlocks, piercings hebben of gescheurde kleren dragen. Jongens dienen hun haar kort te houden. 

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

COVID-19

ANDERE INTERESSANTE PROGRAMMA'S