Verenigde Staten

Hoofdstad Washington D.C
Taal Engels
Oppervlakte 9.826.675 km²
Inwoners 326 miljoen
Munt Dollar
Nationale feestdag 4 juli

Wil je de diversiteit van één van de grootste landen zowel in oppervlakte als in bevolking, ontdekken? In de Verenigde Staten is verscheidenheid troef; niet alleen op vlak van natuur, maar ook cultuursgewijs zijn er grote verschillen aanwezig. Er zijn maar liefst 50 verschillende staten! Wil je aan de lijve ondervinden wat ze bedoelen met “the American dream”? Wil je jezelf in het typische Amerikaanse "high school" leven onderdompelen? Deze kansen liggen allemaal binnen handbereik!  

Wist je dat...?

 ....dat er een officiële 'blad, steen, schaar-liga' is?

... dat de gemiddelde Amerikaan 1500 boterhammen met pindakaas en jam zal eten voordat ze 18 worden?

..de eerste persoon op de maan in 1969 de Amerikaan Neil Armstrong was?

...dat de eerste vrijdag van juni nationale Donut day is?    

...statistisch gezien het beroep van president er het gevaarlijkste is?

What to expect?

NATUUR
De VS staat bekend om zijn spectaculaire biodiversiteit waaronder tropische regenwouden, woestijnen, hoge bergen bedekt met gletsjers, graslanden en zelfs actieve vulkanen! Er zijn meerdere beschermde natuurgebieden waaronder een van de bekendste; Yosemite National Park. Dit gebergte, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is gebeeldhouwd door gletsjers en herbergt een breed scala aan dieren in het wild. Andere befaamde natuurgebieden zijn de Grand Canyon (Arizona) waar de ‘Native Americans’ voor duizenden jaren hebben geleefd en de regenwouden in de Redwood National and State Parks (Californië) waar de hoogste bomen ter wereld staan (die zelfs groter zijn dan het vrijheidsbeeld in New York).

ETEN

Als we aan de VS denken, verschijnt er doorgaans het beeld van fastfoodrestaurants in ons hoofd. Echter, er zijn nog andere typische culinaire eetgewoontes. Laat ons beginnen met de eerste maaltijd van de dag: het ontbijt. Allereerst zijn er de ‘cereals’ en ‘pancakes’ die erg populair zijn bij het ontbijt. Bij de pancakes, die doorgaans kleiner en dikker zijn dan de andere, mogen verschillende toppings bij (bananen, bessen, maple syrup,...). Nog andere populaire voedingswaren zijn het wit brood zoals wij het kennen onder toastbrood, de typische donuts, de hotdog en hamburgers. Verschiet niet van de grote porties!

VRIJE TIJD EN HOBBY'S

Amerikanen hebben vele verschillende hobby’s zoals bijvoorbeeld naar de cinema gaan, vissen, bowlen en fietsen. Vissen was er gedurende een lange tijd heel erg populair en bowlen wordt er gezien als een sociaal uitje! Studenten houden ervan om hun hobby's uit te kiezen aan de hand van extra activiteiten georganiseerd via de school. Je kan deel uitmaken van een sportteam, schaakclub, koor, muziekband,... Je kan schooljournalist worden of uitblinken in verschillende georganiseerde competities. Het is overigens erg populair in de VS om sport te spelen. Dé sport bij uitstek is niet minder dan ‘American football’. Niet alleen lust het publiek er pap van op televisie; ook gaan er duizenden mensen naar de stadions om het live te zien...

SCHOOL & GASTGEZIN
Leerlingen worden geplaatst in publieke of private scholen, waarbij de eerste de meest gebruikelijke is. In de typische ‘high school’, tussen 15 en 18 jaar oud, volg je meestal een aantal verplichte vakken zoals Engels, sociale wetenschappen, wetenschappen en wiskunde. In de meeste scholen ga je van start eind augustus en eindig je in mei of juni.
Aangezien de VS een divers land is, kan je je ook verwachten aan een diversiteit aan gastgezinnen. Elk gastgezin is verschillend en we moeten het idee van een traditioneel Amerikaans gezin loslaten. Je kan terechtkomen bij een gezin met kinderen, een single moeder of vader, partners van hetzelfde geslacht of bij een ouder koppel die tevens ook nog eens van cultuur kunnen verschillen. Eerlijkheid en een open geest zal je helpen en wordt erg geapprecieerd door het gastgezin.

Ervaringen

Tips nodig van ex-uitwisselingsstudenten? Bekijk dan zeker onderstaande video! 

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

Corona