Luuk in Uruguay

Hoi! ik ben Luuk, 22 jaar, en ik ben in 2017 een jaar lang op uitwisseling geweest in Montevideo, Uruguay. Daar vertel ik jullie graag wat meer over.

Waarom wilde je graag op uitwisseling gaan?

Ik wilde graag op uitwisseling gaan omdat het me een fantastische uitdaging voor mezelf zou zijn (en dat zeker ook was). Iets compleet anders dan weer een normaal schooljaar meemaken, en daar was ik wel aan toe.

VANWAAR KWAM DE KEUZE OM OP UITWISSELING TE GAAN NAAR uruguay?

Ik heb Uruguay gekozen omdat ik graag Spaans wilde leren. Uruguay gold (en is nog steeds) een van de veiligste landen in Zuid Amerika en dus kreeg het de zegen van mijn moeder. Zelf vond ik het vooral interessant aangezien het een land was waar ik 0 kennis van had, en dus echt gold als een sprong in het diepe.

Je bent tijdens je uitwisseling uiteraard ook naar school gegaan, wat was het leukste vak dat je had?

Het leukste vak wat ik heb gehad tijdens mijn uitwisseling is waarschijnlijk dans. We moesten meteen bij aankomst werken aan de eindvoorstelling (ik zat in het examenjaar)! Dat was nog eens iets wat ik niet had zien aankomen van tevoren!

Hield je je tijdens de uitwisseling ook bezig met andere zaken, buiten de lessen die volgde op school?

Ik heb buiten school verschillende dingen geprobeerd maar niks bleef echt hangen; danslessen, sportschool, volleybal... Hetgene wat me echt bezig hield was mate drinken samen met vrienden aan het strand en samen de zonsondergang bekijken

KAN JE IETS MEER VERTELLEN OVER JE GASTGEZIN EN WAAR JE HEBT GEWOOND?
Het gastgezin waar ik in woonde was een alleenstaande moeder met 2 kinderen die nog thuis woonden. Het was een gastmoeder waar ik gigantisch veel respect voor heb gekregen aangezien ze zichzelf tot het uiterste pushte om haar kinderen van alles te voorzien (en dan nog een uitwisselingsstudent in huis nemen??). Voor de rest had ik geen super speciale band met hun opgebouwd helaas, we spreken elkaar heel af en toe nog wel eens.

"ik ben mezelf flink tegengekomen tijdens de reis, maar tegelijkertijd heeft juist dat de skills, vaardigheden, en kennis gebracht waar ik nu nog steeds profijt van heb."

WAT IS JE MOOISTE HERINNERING AAN JE UITWISSELING?
Mijn mooiste herinneringen aan mijn uitwisseling zijn toch wel de tripjes die ik met YFU Uruguay heb gemaakt samen met de andere uitwisselingsstudenten. Strandwandelingen, samen praten over de diepste dingen tot in de laatste uurtjes in een hippie hostel, en fantastische plekken bezoeken!

HEB JE OOK MOEILIJKE MOMENTEN GEHAD?

Ik heb zeker moeilijke momenten gehad; ik ben mezelf flink tegengekomen tijdens de reis, maar tegelijkertijd heeft juist dat de skills, vaardigheden, en kennis gebracht waar ik nu nog steeds profijt van heb.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd.
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

Hoe was het om ook weer afscheid te moeten nemen van alles en iedereen?

Het afscheid nemen is altijd lastig! Ik ben onderhand ook al weer terug geweest, en het afscheid nemen blijft lastig.

Heb je nu nog veel contact met je gastgezin en vrienden van daar?

Ik heb zeker nog contact met een aantal vrienden & dus soms mijn gastfamilie... meer dan ik had gedacht na zo'n lange tijd!

Kan je achteraf zeggen dat je alles uit je uitwisseling hebt gehaald wat je er wilde uithalen?

Ik denk dat ik zeker kan zeggen dat ik er alles uit heb gehaald. Tuurlijk kan je altijd dingen bedenken die je beter had kunnen doen of anders, maar ik denk dat het mij gigantisch veel heeft gebracht in het leven... Ik spreek nog steeds vloeiend Spaans, en heb een aantal vrienden voor het leven erbij! Wat wil ik nog meer?


Als je nu terugkijkt op je uitwisseling, waar heb je dan het meest van genoten?

ik heb toch het meeste genoten van de momenten dat ik gewoon realiseerde waar ik was; "holy shit ik ben gewoon in Zuid Amerika, helemaal alleen, en ik spreek deze taal nog niet eens..." Die momenten waren zo empowering voor mezelf, alsof iemand me een kneepje in de arm gaf en ik me realiseerde dat dit echt geen droom is.

Heb je nog een tip of goede raad voor studenten die ook op uitwisseling gaan naar Uruguay?Mijn tip zou zijn om zeker mate te drinken, het is een heerlijke soort thee en heeft enorm belangrijke culturele achtergronden die het perfecte excuus vormen om met vrienden af te spreken en tot veels te laat te kletsen!

OOK OP UITWISSELING NAAR Uruguay?