Speciale schoolprogramma's

Beleef jouw hobby of passie op de schoolbanken in het buitenland!

Wil je van een buitenlands avontuur proeven? Ben je gedreven om je vooral te focussen op je hobby en/of passie? Wil je je talent verder ontplooien? Wens je deze droom te delen met andere mensen buiten België? 

Dan is een speciaal schoolprogramma iets voor jou! 

Programma beschrijving

Een aantal landen met een bepaalde traditie of achtergrond bieden namelijk programma's aan met focus op sport, muziek, kunst, etc. Wat betreft het artistieke programma (muziek, dans, theater, film)  zijn er verschillen aanwezig: 

Het is mogelijk dat je in een volledig artistiek programma zal terechtkomen waarbij je in een gespecialiseerd kunstschool geplaatst wordt. In andere gevallen kan het een programma betreffen waarbij je overdag aan een gewone secundaire school les volgt en kunstvakken volgt in avondonderwijs. Vaak wordt voor deze programma's ervaring vereist. Dit kan aan de hand van een bewijs van het school, een portfolio, demo,...enz. Uiteraard zal je ook bij dit programma in een gastgezin verblijven. 


Niet alleen kunst komt aan bod; ook andere speciale programma's blijken popular bij YFU:

Sport (tennis, basketbal, ...)
Natuur

Catering
Baltic regional studies


Wil je hier meer info over opzoeken? Bekijk dan onze brochure (pagina 5 & 18) die je hieronder kan downloaden. 


WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN QUA DUUR?

semester

jaar


Niet alle scholen bieden een jaar- of semesterprogramma aan; dit hangt af van land tot land. Bekijk in de brochure onderaan de pagina de mogelijkheden per bestemming.


WANNEER KAN IK VERTREKKEN?

De vertrek- en terugkeerdata zijn dezelfde als deze van de gewone programma's en zijn afhankelijk van de bestemming. In de brochure onderaan deze pagina kan je de specifieke data terugvinden voor jouw land van keuze. We maken een onderscheid tussen zomer- en wintervertrek. Houd hier rekening mee als je de informatie opzoekt want niet ieder land biedt beide opties aan.


WAT ZIJN DE LEEFTIJDSVOORWAARDEN?

Dezelfde leeftijdscriteria gelden als bij de gewone schoolprogramma's. Het ene land is hier strikter in dan het andere. Voldoe je niet aan de voorwaarden? Wij kunnen om een uitzondering vragen maar dit is niet altijd mogelijk.

Wat betreft reeds afgestudeerd zijn voor vertrek kunnen er geen beloftes gemaakt worden. Jouw deelname moet steeds op voorhand aangevraagd worden. Een aantal landen aanvaarden in geen geval afgestudeerde studenten (zie brochure). 


WANNEER MOET IK MIJ INSCHRIJVEN?

Als je in de zomer wil vertrekken moet je je inschrijven voor 1 maart. Vertrek je in de winter, dan dien je je in te schrijven voor 1 augustus.