Vrijwilligerswerk

Steek de handen uit de mouwen en beleef een nieuwe cultuur op unieke wijze!

Wil je graag naar het buitenland maar wil je weg van de schoolbanken? Wil je maatschappelijk bijdragen en proeven van een werkervaring? Wil je je capaciteiten inzetten om een lokale organisatie ondersteunen?

Dan is vrijwilligerswerk misschien jouw ding! 

Programma beschrijving

De hoofdbrok van ons vrijwilligerswerkaanbod bevindt zich in de sociale sector. Echter, het aanbod hangt van bestemming tot bestemming af. In Ecuador en Zuid-Afrika is het een reeds vaststaand project waarin je meedraait. Thailand en Paraguay bieden daarentegen meer verscheiden projecten of organisaties aan om je plaats in te vinden. In Spanje en Frankrijk willen ze naargelang jouw voorkeur een geschikte vrijwilligersfunctie zoeken; hetzij welke sector. 

Bekijk de brochure voor meer informatie.

Wat zijn de mogelijkheden qua duur?

Zoals je hierboven kan zien zijn er verschillende mogelijkheden qua duur; gaande van 2 weken  tot 12  maanden! 

Wanneer kan ik vertrekken?

Dit hangt af van je bestemming. Vertrek voor de YFU-programma's is mogelijk in juni, juli en augustus voor het zomervertrek. Er zijn ook opties voor de wintermaanden. Onze externe partners laten het toe een heel jaar door te vertrekken (Frankrijk & Spanje). 

Wat zijn de leeftijdsvoorwaarden?

Voor vrijwilligerswerk geldt dat je minstens 18 jaar bent. De maximumleeftijd bedraagt 26 jaar (niet voor alle programma's). Val je net buiten de leeftijdscategorie? Vraag het voor de zekerheid na bij onze kantoormedewerkers. 

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Als je in de zomer vertrekt, dien je je in te schrijven voor 1 maart. Ben je net na deze datum op deze pagina beland? Contacteer ons zeker om te kijken wat er nog mogelijk is. Wil je graag aan onze koude ontsnappen en vrijwilligerswerk in een warm land gaan doen in de winter? Dan schrijf je je in voor 1 augustus

Voor onze partnerorganisaties dien je je 2 maanden voor vertrek in te schrijven.