Paraguay

Minder gekend dan andere Zuid-Amerikaanse landen, maar even prachtig in al zijn eenvoud. Niet enkel de indrukwekkende landschappen doen menig natuurliefhebber zwijmelen, ook de gastvrijheid en vrolijke noot zorgen voor geweldige ervaringen! 

quick facts

Hoofdstad Asuncion
Taal Spaans
Oppervlakte 406.752 km²
Inwoners 7,2 miljoen
Munt Guarani
Nationale feestdag 15 mei

Wist je dat...

...omdat weinig mensen er een deurbel hebben, ze hun aankomst aankondigen door luid te klappen?

...de vlag van Paraguay de enige nationale vlag ter wereld is met verschillende emblemen op de voor- en achterzijde?

...hun bekende 'Sopa Paraguaya'  eigenlijk een sponsachtige kaascake is hoewel het Paraguayaanse soep betekent?

...het pistoolduel er nog steeds legaal is zolang beide partijen geregistreerde bloeddonors zijn?

...99,9% van de elektriciteit in dit land afkomstig is van waterkrachtcentrales?

WHAT TO EXPECT?

cultuur

De Paraguayaanse cultuur is een mengeling van Europese en Guarani elementen. Als gevolg van gemengde huwelijken is meer dan 90% van de bevolking van het land genaamd "mestizos". Deze culturele vermenging is ook duidelijk in de kunst aanwezig. 
Muziek en dans zit hen in het bloed en er is veel emotie in terug te vinden. Gitaar en harp zijn twee belangrijke instrumenten in hun typische liederen.
Paraguayanen zijn loyaal en toegewijd aan hun familie. Ze zijn erg sociaal en houden ervan om met elkaar uitvoerig te praten. Ze zijn expressief en warm en waarderen deze eigenschappen ook in andere mensen. 

vRIJE TIJD

Voetbal, voetbal, voetbal. Of voetbal. Buiten deze immens populaire sport is ook rugby dankzij Europese invloeden populair geworden. Volleybal en basketbal kunnen de Paraguayanen eveneens smaken. 
Buiten sport is theater er ook erg populair. Producties worden zowel in Guaraní als in het Spaans gespeeld.
Als je van beeldende kunst houdt kan je in je vrije tijd de talloze galerijen bezoeken (Asunción heeft er veel). Museo del Barro is de bekendste en beschikt over een breed scala aan moderne werken.

sopa paraguaya

Het culinaire aanbod toont ook de vermenging van culturen. Maniok, lokaal geoogst, wordt gebruikt in een aantal van de beroemde gerechten van het land.
Speciale familiefeesten en sociale bijeenkomsten vragen om een "asado", of barbecue, met rundvlees geroosterd boven open vuur en vergezeld van gekookte "mandioca" en "sopa paraguaya". "Chipa" (soort van kaasbrood) wordt van oudsher bereid op de belangrijkste religieuze feestdagen zoals met Kerstmis en de 'Holy week' bijvoorbeeld. Speciale maaltijden tijdens deze vakantie kunnen ook een asado van rundvlees of een pit-geroosterd varken zijn.


Image result for sopa paraguaya

taal

 De meerderheid van de bevolking is tweetalig en meer dan 80% kan zowel Spaans als Guarani spreken. Jopara, dat in feite een mengeling is van Spaans en Guarani, wordt ook gesproken door een meerderheid van de bevolking.

school

Een uitwisselingsstudent die naar Paraguay gaat, wordt geplaatst in het equivalent van de middelbare school dat 3 jaar lang is. Het schooljaar start in februari. Studenten die in de zomer aankomen aankomen, starten in het tweede semester met school.

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

COVID-19

ANDERE INTERESSANTE PROGRAMMA'S