Getuigenissen van ouders
Lees hier de verhalen van ouders van uitwisselingsstudenten.

Het overwegen van een buitenlandse uitwisseling voor uw zoon of dochter is een opwindende stap die niet alleen hun persoonlijke groei bevordert, maar ook een onvergetelijke ervaring biedt. Het is begrijpelijk dat u als ouder wellicht enige bezorgdheid voelt bij het nemen van deze beslissing. Om u te ondersteunen in dit proces, hebben we verhalen verzameld van ouders wiens kinderen deelnamen aan uitwisselingsprogramma's, maar ook de impact op deelnemers enkele jaren tot zelfs 40 jaar na hun uitwisseling. Deze verhalen bieden inzicht in de diverse aspecten van een buitenlandse uitwisseling.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van levenslange vriendschappen, het verwerven van interculturele competenties, of het ontdekken van een grotere wereld, deze verhalen tonen hoe een buitenlandse uitwisseling niet alleen de horizon van jongeren verbreedt, maar ook een blijvende invloed heeft op hun groei en ontwikkeling.


We nodigen u uit om deze verhalen te lezen en te delen in de rijke ervaringen van andere ouders en deelnemers. Moge deze verhalen uw overwegingen verlichten en u helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing terwijl u de mogelijkheid van een buitenlandse uitwisseling voor uw gezin verkent.

We wensen u veel leesplezier en hopen dat deze verhalen u inspireren terwijl u de mogelijkheid van een buitenlandse uitwisseling voor uw gezin overweegt.

Meer weten of nog vragen?

Wat heeft een uitwisseling uw zoon/dochter bijgebracht?

Ze heeft een voor haar volledig nieuwe taal geleerd en beheerst die naar behoren.

Ze heeft veel meer lef en zelfvertrouwen gekregen. Durft te proberen en het risico van te "mislukken" erbij te nemen.

Haar social skills zijn sterk verbeterd.

Ze heeft "bewezen" dat ze uitstekend met anderen kan samenleven.

Ze staat positiever dan ooit in het leven en kan beter relativeren dan vroeger.

mama van Amber

Contact met andere manier van leven, met minder luxe tevreden zijn, beseffen dat we in België veel kansen krijgen en dat een goede opleiding voor de meesten haalbaar is, openbaar vervoer. Ze heeft ook gemerkt dat er in Canada nog meer community spirit is en dat het leven er minder gejaagd is. Ze heeft ook gemerkt dat de druk op leerlingen in het secundair onderwijs in België hoog ligt en dat de manier van onderwijs in Canada haar meer ligt.

mama van Elena

"De dankbaarheid en groei als persoon is heel mooi om te zien en voelen."

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd. 
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

Lees ook enkele verhalen van ouders via deze links

Enkel ouders schreven een korte ervaring voor onze nieuwsbrieven of Xchange. Xchange is ons boekje met ervaringen van alle mensen van de YFU gemeenschap, uitwisselingsstudenten, ouders van uitwisselingsstudenten, gastouders, vrijwilligers, allumni, ...

Hieronder linken we naar deze verhalen voor jullie om te lezen.