Cropped mexico

Mexico

Mexico biedt voor ieder wat wils! Je kan er prachtige en diverse natuur ontdekken, genieten van indrukwekkende stranden en vele uren zon, maar ook allerlei interessante culturele activiteiten ondernemen. Laat je verbazen door de gastronomische lekkernijen en laat je in vervoering brengen door de latino lifestyle

Wist je dat...?

... Mexicanen jou eerder verkeerde aanwijzingen zullen geven dan toe te geven dat ze de weg niet kennen (wordt als onbeleefd aanschouwd)?

...er jaarlijks over de omheining op de Mexicaans-Amerikaanse grens tussen inwoners van Naco in Arizona en inwoners van Naco in Mexico een volleybalwedstrijd gespeeld wordt?

...75% van alle in Mexico geteelde sesamzaden terechtkomt op de hamburgerbroodjes van McDonald's?

...het normaal is om veel te laat op een afspraak te verschijnen?

...er in de metro in de hoofdstad speciale coupés zijn die alleen door vrouwen kunnen worden gebruikt?

What to expect?

natuur en geografie

Mexico ligt tussen de Stille Oceaan in het westen en het zuiden en de Golf van Mexico en de Caribische Zee in het oosten. Je hebt dus verscheidene zwemkeuzes voorhanden. Het grenst in het noorden aan de VS en in het oosten aan Guatemala en Belize.


Het is een land van uitersten met hoge bergen en diepe kloven in het midden van het land, woeste woestijnen in het noorden en dichte regenwouden in het zuiden en oosten. Naast de idyllische stranden zijn de ongerepte gebieden met prachtige watervallen, groene bergen en rivieren het ontdekken waard. 


cultuur

Mexico is het product van een rijke Indiaanse erfenis, drie eeuwen Spaanse overheersing en een gedeelde grens met 's werelds rijkste land; de Verenigde Staten. Vandaag de dag zijn de meeste Mexicanen 'mestiezen', wat betekent dat ze een mix van Indiaans en Spaans bloed hebben.


De architectuur van Mexico weerspiegelt een deel van deze invloeden: van Maya- en Aztekenruïnes tot koloniale kerkjes. Een van de 7 nieuwe wereldwonderen, Chichen Itza, een oude Maya-stad, bevindt zich in dit land.


In Mexico is familie erg belangrijk. Het is niet ongebruikelijk dat de woonsituatie gedeeld wordt met grootouders bijvoorbeeld. 


quesadilla

De Mexicaanse keuken bestaat uit een mengelmoes van Azteekse en Spaanse elementen en er bestaan vele regionale verschillen. Maïs is veelal het basisingrediënt waarmee bijvoorbeeld de bekende taco's en tortillas mee worden gemaakt. Ook typische ingrediënten zijn de quesadillas en enchiladas


Een andere belangrijke keuken om te vermelden is de Tex-Mex, een samensmelting van de keukens van Texas en Mexico. Typische gerechten zijn de chilic con carne en fajitas. 

Verder heeft Mexico een sterke traditie met het verkopen van warme maaltijden op straat.


  
Afbeeldingsresultaat voor quesadilla

taal en gastgezin

90% van de bevolking praat er Spaans. Het accent is beter verstaanbaar dan in vele andere Latijns-Amerikaanse landen en ze praten er bovendien trager. In de toeristische gebieden spreken ze meestal Engels; maar hierbuiten niet! Oefen dus best al basiszinnen voor je vertrekt.


Meestal blijven jongeren bij hun ouders tot ze trouwen. Ze worden op een semi-traditionele manier grootgebracht waar respect en beleefdheid ten opzichte van ouderen en mensen met autoriteit als belangrijk wordt aanschouwd. 


Over het algemeen zijn Mexicaanse families hecht en beschermend


Je wordt beschouwd als een lid van het gezin en zal net als eventuele andere kinderen in het gezin dezelfde privileges en verantwoordelijkheden delen. Veel van de activiteiten tijdens je verblijf zullen wellicht familiegerelateerd zijn.


onderwijs

De school in Mexico is voornamelijk erg theoretisch, omdat ze meestal geen praktische vakken of buitenschoolse activiteiten aanbieden. Aanwezigheid is erg belangrijk en zodra je de taal leert, kun je meer leren over het land en vrienden maken. De middelbare school bestaat maar uit 3 jaar.  


Het schooljaar start in augustus en eindigt eind mei of begin juni. 


Sommige scholen vereisen dat studenten een uniform dragen.          Mexico flag emoji - free download