Floris in Denemarken

"Mijn vrienden hadden een surprise afscheidsfeestje voor me georganiseerd vlak voor ik vertrok."

Ik ben Floris. Na mijn zesde middelbaar ben ik op uitwisseling naar Denemarken geweest. Het was een fantastische ervaring waarbij ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en goeie vrienden heb gemaakt.

Ik woonde in een heel klein dorpje vlakbij de zee. Dit was een aanpassing omdat ik gewoon ben van in een stad te wonen, maar ik voelde me al snel thuis. Mijn gastgezin was leuk en ze hebben mij goed geholpen bij het integreren in de Deense samenleving. Ze lieten mij m’n eigen ding doen, maar namen me regelmatig mee op uitstapjes.

Wat deed je tijdens je uitwisseling naast de lessen op school?

Ik had een abonnement op de lokale voetbalploeg en ging vaak kijken met vrienden. We gingen af en toe eens naar het strand of maakten een citytrip. Ook met mijn gastgezin maakte ik allerlei uitstappen naar steden of pretparken bijvoorbeeld.

Wat had je graag anders aangepakt tijdens jouw uitwisseling?

Het Deens leren bleek veel moeilijker dan ik had geanticipeerd. Uiteindelijk is dat het enige wat ik anders zou aanpakken moest ik opnieuw kunnen beginnen, want aan het eind van het jaar had ik niet het niveau gehaald dat ik vooraf had gewild.

Tip aan de Uitwisselingsstudenten: als je een land kiest waar men weinig tot geen Engels spreekt, leer de taal dan al wat voor je vertrekt. Het is moeilijk om vrienden te maken als je de taal niet spreekt.

Aangezien het niet toegestaan is om te werken, had ik veel vrije tijd. Ik raad aan om je hobby’s te blijven verderdoen (ik had me achteraf gezien beter ingeschreven bij de lokale voetbalploeg bijvoorbeeld)

Wat was het mooiste herinnering tijdens jouw uitwisseling?

Mijn vrienden hadden een surprise afscheidsfeestje voor me georganiseerd vlak voor ik vertrok.
Het afscheid was zwaar, maar als je echt goeie banden hebt opgebouwd, kan je er zeker van zijn dat het geen afscheid is, eerder een tot ziens.

Hoe kwam je op het idee om op uitwisseling te gaan?

Ik voelde dat ik nog niet klaar was voor de universiteit en dat ik nog een jaar nodig had om te rijpen. Op school hadden we het over de verschillende mogelijkheden die je kon doen na het afstuderen en zo kwam een uitwisseling aan bod. Mijn nonkel was ook op uitwisseling geweest en ook hij was een beslissende factor in mijn beslissing.

"Een uitwisselingsjaar is een once in a lifetime opportunity en ‘If you had one shot, one opportunity…’ zeker doen.
(Tenminste als je bereid bent om je leven in België even achter te laten en je volledig wil onderdompelen in een andere cultuur.)
"

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Via onze nieuwsbrief worden verhalen en ervaringen, nieuws, promo’s en last calls gecommuniceerd. 
Wil jij bij de eerste zijn die deze informatie ontvangt? Schrijf je dan hier in.

YFU nieuwsbrief

OOK OP UITWISSELING NAAR CANADA?