Rusland

Met zijn oppervlakte van 17.098.246 km² is Rusland het grootste land ter wereld, bijna tweemaal zo groot als het daaropvolgende land, Canada en er zijn zelfs 9 verschillende tijdzones. Daarnaast is het land zowel geografisch als cultureel, zeer divers. Van bergen en bossen tot rivieren en zeeën, je vind hier (bijna) alles! Rusland heeft een zeer rijke geschiedenis en vele tradities. Je zal je hier geen moment vervelen!

QUICK FACTS

Hoofdstad Moskou
Taal Russisch en vele anderen
Oppervlakte 17.098.246 km²
Inwoners 141 miljoen
Munt Roebel
Nationale feestdag 12 juni (onafhankelijkheidsdag)

What to expect?

CULTUUR EN GEZIN
Gastgezinnen zijn allemaal verschillend, maar ze hebben één ding gemeen - ze zijn bereid om hun huis en hart open te stellen voor een nieuw gezinslid en zijn enthousiast over de ervaring die ze kunnen opdoen door met jou in huis te nemen. De gastgezinnen hebben allemaal Russisch als moedertaal maar kunnen in verschillende regio's van Rusland wonen. De meeste studenten worden in het Europese deel geplaatst, meestal niet in de grote steden, maar in kleine of middelgrote steden.
De tijd die je doorbrengt met je Russische gastgezin zal een van de vele hoogtepunten zijn van je uitwisseling. Je zal niet alleen over hun leven en de cultuur leren, je zal ook veel nieuw voedsel ervaren! Zoals de vele soorten soepen of de verschillende Russische specialiteiten zoals pirozkhi (gevuld deeg), borsch (een speciale rode bietensoep), en blini (pannenkoeken met zwarte kaviaar). Bereid je voor op heerlijke zelfgemaakte maaltijden, want het is een traditie voor Russen om thuis te eten in plaats van uit eten te gaan!

ONDERWIJS EN VRIENDEN
Het schoolsysteem in Rusland is onderverdeeld in drie niveaus: de lagere school (klas 1 tot 4), de middelbare school (klas 5 tot 9) en de middelbare school (klas 10 tot 11). Op de middelbare school volgen de leerlingen ongeveer 10 vakken, die allemaal verplicht zijn.Meestal vragen de scholen in Rusland de leerlingen niet om een uniform te dragen, maar als de school waar je wordt geplaatst dit wel vereist, wordt je daarover voor aankomst in Rusland ingelicht.

De school kan zowel dicht bij je gastgezin zijn als ver daar vandaan. Je moet er dus rekening mee houden dat de reis naar school een uur kan duren (met de metro of de bus). School is de belangrijkste plaats waar je vrienden zult maken. Russische tieners zijn gemakkelijk om vrienden mee te worden, dus al het andere hangt af van je openheid en bereidheid om te communiceren. De belangrijkste regel is: wees vriendelijk en goedlachs!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

covid-19

andere interessante programma's